Τη βοήθεια Ιταλίας και Γαλλίας ζητούν οι ελληνικές αρχές για την κατάσβεση των πυρκαγιών

Συναγερμός για τα πύρινα μέτωπα σε Καρέα και Λακωνία

​Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση από τις μεγάλες φωτιές που μαίνονται στον Καρέα και στη Λακωνία, καθώς ο στόλος της πυροσβεστικής δεν επαρκεί, ενώ λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης τα προβλήματα που υπάρχουν όσον αφορά στη συντήρηση των οχημάτων και των αεροσκαφών είναι πάρα πολλά.

Όπως έγινε γνωστό οι ελληνικές αρχές θα καταθέσουν αίτημα σε Ιταλία και Γαλλία για ενίσχυση των εναέριων μέσων, καθώς ο κίνδυνος πυρκαγιών είναι πολύ μεγάλος όλο το Σαββατοκύριακο.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε έκτακτο δελτίο για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς που αφορά τις εξής περιοχές:

· Περιφέρεια Αττικής,
· Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Εύβοια)
· Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες),
· Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Χίος, Λέσβος),
· Περιφέρεια Πελοποννήσου,
· Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Αχαΐα, Ηλεία),
· Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Ζάκυνθος)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες και τις Περιφέρειες, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

Στους πολίτες συνίσταται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρ��καλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top