Μόνο στο STAR: Ο γολγοθάς της μικρής Σύριας που κοιμάται στην Ομόνοια και έχει πρόβλημα υγείας

Η Νταϊάνα είναι ένα από τα εκατοντάδες «παιδιά του πολέμου» που έχουν φτάσει στην χώρα μας

Εκατοντάδες είναι οι μετανάστες που φτάνουν καθημερινά στο κέντρο της Αθήνας μεταξύ αυτών και μικρά παιδιά που έχουν ζήσει την φρίκη του πολέμου. Μάλιστα κάποια από αυτά, όπως το μικρό κοριτσάκι που βλέπετε στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του STAR και του Βαγγέλη Γκούμα, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

«Είμαι η Νταϊάνα. Θέλω να πάω στο νοσοκομείο. Δεν έχω καμία ιατρική περίθαλψη και το αίμα μου πρέπει να το αλλάζω κάθε δύο εβδομάδες» λέει η μικρή στην κάμερα του STAR.

Η Νταϊάνα είναι ένα από τα εκατοντ��δες «παιδιά του πολέμου» που έχουν φτάσει στην χώρα μας από την Συρία και ζουν κάτω από τραγικές συνθήκες στο κέντρο της Αθήνας. Η μητέρα της μαζί με τα τρία της παιδιά κοιμάται στο δάπεδο της πλατείας Ομονοίας, εδώ και μία εβδομάδα.

Μετά από παρότρυνση της μητέρας, το συνεργείο του σταθμού ειδοποίησε το ΕΚΑΒ για να μεταφερθεί το κορίτσι στο νοσοκομείο ΠΑΙΔΩΝ, κάτι που έγινε μετά από λίγη ώρα.

Μάλιστα κατά την δ��άρκεια της μεταφοράς του κοριτσιού, κάποιοι έδειξαν αμέσως τον ανθρωπισμό τους.

ο κέντρο της Αθήναςο κέντρο της Αθήνας σήμερα ήταν γεμάτο από ταλαιπωρημένους ανθρώπους, από οικογένειες με παιδιά που έζησαν την φρίκη του πολέμου. Οι μετανάστες ήρθαν από την Κω με προσωρινά χαρτιά, με ελάχιστα χρήματα για να ζήσουν, μέχρι να φύγουν αν μπορέσουν σε άλλη χώρα. Γεγονός είναι ότι κάθε μέρα το πρόβλημα επιδεινώνεται χωρίς να δίνεται μια λύση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top