ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ το Σύνταγμα- Σοβαρά επεισόδια με μολότοφ- Εικόνες ΝΤΡΟΠΗΣ κάνουν το γύρο του κόσμου

Έκαψαν μέχρι και την ελληνική σημαία- Πρώτη ανάρτηση 21:07

ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ το Σύνταγμα- Σοβαρά επεισόδια με μολότοφ- Εικόνες ΝΤΡΟΠΗΣ κάνουν το γύρο του κόσμου

​Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το Σύνταγμα, μέσα σε ελάχιστα λεπτά, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη συγκέντρωση κατά της επικύρωσης της συμφωνίας, λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Τετάρτης. Την ίδια στιγμή μέσα στη Βουλή κορώνα-γράμματα παιζόταν το μέλλον της χώρας μας.

49.jpg
4870.jpg

4679.jpg
Βροχή από μολότοφ έπεσαν από κουκουλοφόρους στη Λεωφόρο Αμαλίας και επικράτησε πανικός, ενώ με χημικά και με χειροβομβίδες κρότου λάμψης απάντησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ.

78.jpg

4913.jpg
Μπροστά από το "Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη" εκσφενδονίστηκαν φωτοβολίδες, πέτρες, μπουκάλια, ρόπαλα και βόμβες μολότοφ, μία εκ των οποίων έπεσε μπροστά από αστυνομικούς, με αποτέλεσμα η στολή του ενός να πάρει φωτιά.

23347.jpg
Τα μέτωπα ήταν δύο, ένα πάνω από τη Βουλή κι ένα μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο. Οι διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί για το συλλαλητήριο απομονώθηκαν προς την οδό Φιλελλήνων, σχηματίζοντας μια αλυσίδα προστασίας μεταξύ τους.

34745.jpg

4717.jpg

34711.jpg

Οι αντιεξουσιαστές ξεκίνησαν νωρίτερα πορεία από τα Προπύλαια, η οποία κατέληξε στη Βουλή. Περίπου 100-150 άτομα με κράνη και κουκούλες μετέτρεψαν το κέντρο της Αθήνας, σε εμπόλεμη ζώνη. Μάλιστα, παρά την γνωστή αντίθεση τους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, επέτρεψαν αυτή τη φορά σε δημοσιογράφους, κυρίως των ξένων δικτύων, να πλησιάσουν και να τους απαθανατίσουν! Ένας νεαρός κουκουλοφόρος επιδεικτικά μπροστά στις κάμερες έκαψε την ελληνική σημαία!

4643.jpg

4649.jpg
Τα περισσότερα ξένα δίκτυα, όπως το ΒΒC και το SkyNews διέκοψαν το πρόγραμμα τους, προκειμένου να μεταδώσουν τα επεισόδια στο Σύνταγμα, με τις εικόνες ντροπής να κάνουν το γύρο του κόσμου.

4757.jpg

Λόγω των επεισοδίων έκλεισαν όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στο ύψος της συμβολής της Λεωφόρου Αμαλίας με την οδό Πανεπιστημίου.

35058.jpg

769.jpg

Επιπλέον, στις φλόγες τυλίχθηκε βαν τηλεοπτικού σταθμού μπροστά από τον Εθνικό Κήπο κι ένα αυτοκίνητο στο Σύνταγμα, μετά από βόμβες μολότοφ που πέταξαν ομάδες αντιεξουσιαστών. Ακόμη, έσπασαν τζαμαρίες καταστημάτων και ΑΤΜ στο κέντρο της Αθήνας.

4806.jpg

5048.jpg

5052.jpg

758.jpg

5091.jpg

Στη συμβολή της οδού Όθωνος, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε μία νεαρή κοπέλα και προσήγαγαν έναν ακόμη νεαρό. Στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, έγινε ακόμη μία προσαγωγή. Περίπου μέχρι τις 10.30 μ.μ , η αστυνομία είχε προχωρήσει σε σαράντα προσαγωγές.

Λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, ολοκληρώθηκαν τα επεισόδια στο Σύνταγμα και τα ΜΑΤ έδιωξαν και τους τελευταίους διαδηλωτές που ήταν στον Άγνωστο Στρατιώτη. Στην κυκλοφορία δόθηκε και πάλι η Λεωφόρος Αμαλίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top