Έπαιρνε για 6 χρόνια τη σύνταξη της πεθαμένης μητέρας του- Ζημιά ύψους 130.000 ευρώ στο δημόσιο

Με πληρεξούσιο κατέθετε ψευδή έγγραφα και δικαιολογητικά

Έπαιρνε για 6 χρόνια τη σύνταξη της πεθαμένης μητέρας του- Ζημιά ύψους 130.000 ευρώ στο δημόσιο

​Ένας 50χρονος άνδρας λάμβανε από το ΙΚΑ, τη σύνταξη της πεθαμένης μητέρας του επί 6 χρόνια, προκαλώντας έτσι ζημιά στο ίδρυμα άνω των 130.000 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Διεύθυνσης της Οικονομικής Αστυνομίας, ο 50χρονος από τον Ιούνιο του 2009 και μέχρι τον Ιούνιο του 2015, δεν δήλωσε το θάνατο της μητέρας του, λαμβάνοντας παράνομα από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων τη σύνταξή της.

Μάλιστα, χρησιμοποιούσε ειδικό συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο της μητέρας του προς αυτόν, με το οποίο τον διόριζε αντιπρόσωπο, προκειμένου να προβαίνει σε οποιαδήποτε πράξη επ’ ονόματι της και να λαμβάνει την σύνταξη της.

Επίσης, από την ημέρα του θανάτου της μητέρας του έως και τον Ιούνιο του 2015, επανειλημμένα μετέβαινε σε Υπηρεσίες του Ι.Κ.Α. και με τη χρήση του πληρεξουσίου κατέθετε ψευδή έγγραφα (υπεύθυνες δηλώσεις και δικαιολογητικά κλπ).

Στη συνέχεια, όταν από το ταμείο του ΙΚΑ πιστωνόταν η σύνταξη στον τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας του, προέβαινε στη μεταφορά των χρημάτων σε δικό του τραπεζικό λογαριασμό.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, και παράλληλα ενημερώθηκε το Ταμείο για τη διακοπή της σύνταξης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top