Στο «ρελαντί» το ΕΚΠΑ για τυχόν ανάκληση επαναπροσλήψεων

Σε θέση μάχης οι πρυτανικές Αρχές

​Σε εγρήγορση βρίσκονται οι πρυτανικές αρχές του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με αφορμή το απόσπασμα της κοινής δήλωσης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των χωρών του ευρώ, που προβλέπει ότι η κυβέρνηση θα επ��νεξετάσει τους νόμους που ψηφίστηκαν το πρώτο εξάμηνο.

Οι πρυτανικές αρχές «θεωρούν ότι με τον σχετικό Νόμο και τις ακόλουθες αποφάσεις της Πολιτείας για την επαναφορά των υπαλλήλων που είχαν τεθεί υπό τις γνωστές συνθήκες σε διαθεσιμότητα, αποκαταστάθηκε στην περίπτωση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μια κραυγαλέα αδικία: αυτή της εξαρχής αθεμελίωτης εισήγησης περί του αριθμού και των κλάδων του δήθεν πλεονάζοντος προσωπικού. Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει τεκμηριωμένα στοιχεία για την ανάγκη διατήρησης τουλάχιστον του προσωπικού που σήμερα διαθέτει. Αυτό καταδείχθηκε άλλωστε πέραν πάσης δυνατής αμφιβολίας από την αντικειμενική υποβάθμιση σειράς υπηρεσιακών λειτουργιών του Ιδρύματος κατά το διάστημα της αδίστακτης αποψίλωσής του από τόσα έμπειρα και ικανά στελέχη με την περιβόητη πλέον «διαθεσιμότητα», που καταδίκασε το Πανεπιστήμιο σε παρατεταμένη αδιαθεσία και καχεξία».

Παραθέτοντας το σχετικό απόσπασμα της κοινής δήλωσης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το ΕΚΠΑ σημειώνει πως από αυτό «προκύπτει σαφώς η δυνατότητα της Πολιτείας να χειρισθεί το θέμα με σύνεση και λογική, αποφεύγοντας τα λάθη του παρελθόντος, ειδικά σε ό,τι αφορά το ΕΚΠΑ. Θα μαρτυρούσε τουλάχιστον έλλειψη στοιχειώδους σοβαρότητας να ερμηνευθεί η παραπάνω διάταξη ως εξαγγελία μιας ανθρωπιστικής κρίσης με στόχο τους μόλις αποκατασταθέντες διοικητικούς μας υπαλλήλους».

Οι πρυτανικές αρχές «είναι σε εγρήγορση για το θέμα, ούτως ώστε να διασφαλίσουν τ�� συμφέροντα του Ιδρύματος, το δίκαιο των στελεχών του και την δυνατότητα εύρυθμης λειτουργίας και απόδοσής του», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top