ΠΟΙΟΣ είναι ο διαδηλωτής του ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ με το κολωνάτο ποτήρι

Η φωτογραφία έγινε viral

ΠΟΙΟΣ είναι ο διαδηλωτής του ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ με το κολωνάτο ποτήρι

​Η φωτογραφία του είχε γίνει viral στα social media, προκαλώντας αίσθηση. Ήταν ο διαδηλωτής που κρατούσε ένα κολωνάτο ποτήρι σε μία από τις συγκεντρώσεις των υποστηρικτών του "Μένουμε Ευρώπη" στο Σύνταγμα. Λίγες ημέρες μετά, η εφημερίδα Αγορά αποκαλύπτει την ταυτότητά του.

Πρόκειται για τον Δημήτρη Βαμβακάρη, έναν διεθνώς καταξιωμένο αρχιτέκτονα-ξυλουργό. "Την Κυριακή, ήμουν στην διαδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μαζί με όλον τον ΣΥΡΙΖΑ, τα ηχεία ήταν τέρμα δυνατά και είχε βαβούρα. Λέω σε έναν συμμαθητή μου που είμαστε μαζί "Α, εδώ δεν αντέχεται χωρίς ποτούλια. Αύριο θα κατέβω οργανωμένος" εξομολογείται ο ίδιος.

Λίγα λεπτά πριν τραβηχτεί η επίμαχη φωτογραφία, ο κύριος Βαμβακάρης, είχε πάρει το αγαπημένο του απεριτίφ από ένα μπαρ κοντά στην πλατεία Συντάγματος και είχε ζητήσει από έναν φίλο του "να με βγάλει μια αναμνηστική φωτογραφία πριν τον πόλεμο".

Δηλώνει έκπληκτος για τη δημοσιότητα που πήρε αυτή η φωτογραφία και τα σχόλια που τη συνόδευσαν.

"Πού να φανταστώ τί θα γινόταν με ένα ποτήρι! Επί 40 χρόνια, ζω μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας. Στην Ιταλία αν γινόταν μια διαδήλωση θα προκαλούσε εντύπωση αν κάποιος δεν κρατούσε ένα spritz, το οποίο εκεί κοστίζει από 1.80 μέχρι 4 ευρώ- στις ακριβές πόλεις. Μένω στο Κουκάκι, έχω προβλήματα όπως όλος ο κόσμος και το θέμα είναι ότι κρατάω ένα απεριτίβο. Αν κρατούσα μια μπύρα θα είχε γίνει θέμα;", λέει χαρακτηριστικά.

Δηλώνει επαναστάτης και δυσαρεστημένος πολιτικά και με τους μεν και με τους δε. "Γι' αυτό κατέβηκα και στις δύο διαδηλώσεις. Και οι μεν και οι δε κατεβαίνουν στη διαδήλωση αν θίγεται το οικονομικό τους συμφέρον. Δεν υπάρχει ιδεολογία, ούτε οικονομική, ούτε πολιτική. Ούτε Μένουμε Ευρώπη. Το θέμα είναι να μένουμε εραστές του ωραίου", σημειώνει.

Όσον αφορά τις αντιδράσεις, επισημαίνει: "Γελάω πολύ αλλά απορώ κιόλας! Ο κόσμος είναι παλαβός. Άλλοι μου λένε κατέστρεψες ένα κόμμα. Άλλοι λένε ότι είμαι από την Εκάλη, ότι έχω τα λεφτά μου στο εξωτερικό και ότι πίνω το αίμα των εργαζομένων μου. Βλέπεις κανέναν εργαζόμενο εδώ; Ούτε εγώ δεν εργάζομαι πια εδώ μέσα, έτσι όπως έχουν γίνει οι δουλειές".

​Η συνέντευξη δόθηκε στην δημοσιογράφο της εφημερίδας Αγορά, Αλεξάνδρα Τζαβέλλα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top