Κραυγή αγωνίας από ξενοδόχους και φορείς της αγοράς για τον τουρισμό

Ακόμη και το 80% φτάνουν οι ακυρώσεις

​Ακόμη και το 80% φτάνουν οι ακυρώσεις Ελλήνων που είχαν προγραμματίσει να κάνουν οργανωμένες διακοπές.

«Όλοι ζητούν πίσω τις προκαταβολές και ακυρώνουν. Δεν θα ταξιδέψει σχεδόν κανείς. Μιλάμε και για το κομμάτι των γκρουπ και των μεμονομένων. Όλοι οι προμηθευτές, των ξενοδοχείων ζητάνε πληρωμή τοις μετρητοίς προκειμένου να δώσουν προμήθειες. Αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα.» σημείωσε η Χριστίνα Μπεζεντάκου, ιδιοκτήτρια τουριστικού γραφείου.

Μπορεί στον εισερχόμενο τουρισμό η κατάσταση να μην είναι ίδια αφού τα πακέτα ήταν προπληρωμένα, όμως και εκεί η αγωνιά υπάρχει. Και όλα αυτά τη στιγμή που τα στοιχεία των αφίξεων στα αεροδρόμια πριν από δυο εβδομάδες ήταν περισσότερο από αισιόδοξα... Με θετικό πρόσημο είχε κλείσει το εξάμηνο Ιανουάριου-Ιουνίου... συν 6,7%!

Ειδικότερα η Αθήνα, η Μύκονος, η Σαντορίνη είχαν υποστηρίξει δυναμικά το σύνολο των αφίξεων με 25%, 10,9% και 20% αντίστοιχα τον Ιούνιο.

Να σημειωθεί ότι μείωση έως και 40% καταγράφηκε στις κρατήσεις τις τελευταίας στιγμής μετά το κλείσιμο των τραπεζών, η οποία τις τελευταίες μέρες φαίνεται να σταθεροποιείται στο 20%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top