Κόντρα φαρμακοποιών-φαρμακαποθηκάριων για τα προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς

Τουλάχιστον 20 φαρμακαποθήκες ζητούν από τους φαρμακοποιούς να πληρώσουν μετρητοίς

​Τουλάχιστον 20 φαρμακαποθήκες, οι περισσότερες στην Αττική, ζητούν από τους φαρμακοποιούς για να παραγγείλουν φάρμακα, να πληρώσουν μετρητοίς και βάζουν πλαφόν στον αριθμό των κουτιών που θα στείλουν. Αυτό κατήγγειλε σήμερα το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού συλλόγου στον ��πουργό Υγείας.

Την ίδ��α ώρα, χρόνια πάσχοντες όπως υπερτασικοί, διαβητικοί, άνθρωποι με προβλήματα στο θυροειδή επιδίδονται καθημερινά σε σαφάρι για να βρουν τα φάρμακα τους που είναι σε έλλειψη.

Μάλιστα, πολλοί φαρμακοποιοί καταφεύγουν στις ίδιες τις εταιρείες για να βρουν ένα φάρμακο. Εκεί όμως πρέπει και πάλι να δώσουν μετρητά που δεν έχουν, αφού με το κλείσιμο των τραπεζών η όποια ρευστότητα υπήρχε, εξαφανίστηκε. Ο ΕΟΠΥΥ δεν τους πληρώνει και οι ασφαλισμένοι δεν έχουν πολλές φορές τα χρήματα για να πληρώσουν τη συμμετοχή τους.

Την ίδια ώρα, η οικονομική ασφυξία δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει και τα δημόσια νοσοκομεία.

«Δεν υπάρχουν ελλείψεις στα ογκολογικά φάρμακα όπως και στις άλλες κατηγορίες δεν υπάρχουν ελλείψεις. Αυτό που υπάρχει μόνο είναι κάποια νοσοκομεία περίπου είκοσι σε όλη την Ελλάδα στερούνται της δυνατότητας του προϋπολογισμού τους να χορηγούν τα φάρμακα και με την ένδειξη στερούμεθα, παραπέμπουν τους εξωτερικούς ασθενείς στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για να προμηθεύονται τα φάρμακα τους» τόνισε ο κύριος Κοντός.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής διαβεβαίωσε τους φαρμακοποιούς πως θα κάνει ότι μπορεί για να τακτοποιηθούν οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς αυτούς και να εξασφαλιστεί η ομαλή τροφοδοσία των φαρμάκων. Επίσης, όπως είπε με τροπολογία που πέρασε χθες, θα δοθούν 160 εκ ευρώ στα νοσοκομεία με στόχο να πληρωθούν οι προμηθευτές για να διασφαλιστεί η προμήθεια υλικού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top