Οι αγρότες αντιδρούν στα επερχόμενα μέτρα

Δείτε το ρεπορτάζ του Star

Οι αγρότες αντιδρούν στα επερχόμενα μέτρα

​Μέχρι και ακριβότερα γεωργικά προϊόντα μπορεί να δημιουργήσει μια πιθανή αύξηση του φορολογικού συντελεστή από 13 στο 26%, όπως υποστηρίζουν αγρότες στη Βοιωτία που παράγουν ως επί το πλείστον δημητριακά, βαμβάκι, κρεμμύδια, πατάτες, ντομάτες και πιπεριές.

Παράλληλα πρόκειται για ένα εξοντωτικό μετρό όπως υποστηρίζουν, καθώς το κόστος παραγωγής είναι πολύ υψηλό και συχνά το κέρδος ελάχιστο.

«Αυτός ο χώρος εδώ αποθηκεύει ένα εκατομμύριο κιλά κρεμμύδια και πατάτες. Το κόστος ρεύματος ετησίως, είναι περίπου στα 50 χιλιάρικα, άραγε αυ��ό επωμίζεται στο προϊόν. Πως θα βγάλω εγώ το κόστος της ΔΕΗ, δεν επωμίζεται το φορτίο στον καταναλωτή;» σημειώνει ο Γιώργος Θανάσαινας στην κάμερα του Star.

Την ίδια ώρα στο πακέτο της συμφωνίας που βρίσκεται υπό συζήτηση, προβλέπεται κατάργηση της επιδότησης πετρελαίου για τους αγρότες και φορολόγηση από το πρώτο ευρώ για τις κοινοτικές επιδοτήσεις.

Δε μένουν έξω από τη συζήτηση για τη συμφωνία ούτε οι ελεύθεροι επαγγελματίες, καθώς στο τραπέζι υπάρχει ακόμα η πρόταση για 100% προκαταβολή του φόρου.

Να σημειωθεί ότι ήδη οι ελεύθεροι επαγγελματίες προκαταβάλουν στο κράτος το 55% του φόρου τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top