Χωρίς ΑΤΜ το νησάκι Άη Στράτης- Οι κάτοικοι κάνουν ταξίδι 4 ωρών για 60 ευρώ στη Λήμνο

To δρομολόγιο είναι στις 6 π.μ. ημερησίως από Δευτέρα έως Παρασκευή

Χωρίς ΑΤΜ το νησάκι Άη Στράτης- Οι κάτοικοι κάνουν ταξίδι 4 ωρών για 60 ευρώ στη Λήμνο

​Αν οι κάτοικοι των πόλεων ταλαιπωρούνται στις ουρές των ΑΤΜ, μετά την επιβολή των capital controls, φανταστείτε τι περνούν οι κάτοικοι σε παραμεθόριες περιοχές, που μπορεί να μην έχουν καν ΑΤΜ!

Στον Άη Στράτη, το μικρό νησάκι του Βορειοανατολικού Αιγαίου, οι περίπου 200 κάτοικοι κάθε ηλικίας, αναγκάζονται να ταξιδεύουν κάθε μέρα στη Λήμνο και να στήνονται στην ουρά, προκειμένου να τραβήξουν τα 60 ή 50 ευρώ της ημέρας, αφού στην περιοχή τους δεν υπάρχει ΑΤΜ.

Το ταξίδι για τη Λήμνο διαρκεί δύο με δυόμιση ώρες. Το πλοίο εκτελεί ένα δρομολόγιο ημερησίως από Δευτέρα έως και Παρασκευή, στις 6 το πρωί, ενώ δρομολόγιο επιστροφής υπάρχει το μεσημέρι.

Ευτυχώς τουλάχιστον, οι κάτοικοι του Αη Στράτη δεν πληρώνουν εισιτήριο για το ταξίδι τους προς το ΑΤΜ, αφού η συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή γραμμή είναι επιδοτούμενη.

Στο νησί λειτουργούσε ένα «υποκατάστημα» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου απ’ όπου γίνονταν οι τραπεζικές συναλλαγές. «Ουσιαστικά, η ταχυδρόμος εκτελούσε χρέη και τραπεζικού υπαλλήλου όταν χρειαζόταν να γίνουν συναλλαγές» εξηγεί η δήμαρχος του νησιού, Μαρία Κακαλή και προσθέτει: «Όμως μετά το κλείσιμο των τραπεζών δεν υπάρχει άλλη λύση από το να πάμε στη Λήμνο».

Ευτυχώς, οι συνταξιούχοι του νησιού (οι περισσότεροι λαμβάνουν σύνταξη του ΟΓΑ) είχαν πάρει τις συντάξεις τους την εβδομάδα πριν επιβληθεί το capital control, οπότε προς το παρόν δεν χρειάζεται να πηγαινοέρχονται, για να λάβουν σταδιακά τα χρήματά τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top