Μυτιλήνη: Νέα εξέγερση μεταναστών- ΑΥΤΗ τη φορά διαμαρτύρονται για τις τουαλέτες

Οι περίπου 4.000 φιλοξενούμενοι κατέλαβαν την κεντρική οδό που οδηγεί στην πόλη

Δεν έχουν τέλος οι εξεγέρσεις και η αναστάτωση που δημιουργείται από τους μετανάστες στον πρόχειρο καταυλισμό μεταναστών και προσφύγων, στον Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης.

Σήμερα οι περίπου 4.000 φιλοξενούμενοι κατέλαβαν την κεντρική οδό που οδηγεί από την πόλη της Μυτιλήνης στην ανατολική και βόρεια Λέσβο, διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη τουαλετών!

Σημειώνεται ότι οι τουαλέτες που είχαν κατασκευασθεί πριν από ενάμιση μήνα -όταν και λειτούργησε ο καταυλισμός από τον δήμο Λέσβου- καταστράφηκαν.

Βασικό αίτημά των μεταναστών ήταν η καταγραφή τους και η αποχώρησή τους από το νησί. Τελικά, περίπου στις 11.30 π.μ., οι μετανάστες κυρίως από το Αφγανιστάν και το Πακιστ��ν που είχαν εξεγερθεί αποχώρησαν αφού πολλοί από αυτούς οδηγούνται στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Μόρια της Λέσβου ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής και απελευθέρωσής τους.

Το τελευταίο διάστημα, σχεδόν σε καθημερινή βάση γίνονται μικροεπεισόδια από πρόσφυγες και μετανάστες στο νησί της Λέσβου, όπου φιλοξενούνται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top