Κόκκινη κάρτα από 31 αεροπορικές εταιρείες σε ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία

Χειρόφερνο τραβούν οι ιδιοκτήτες φορτηγών

Μεγαλώνουν τα προβλήματα στις επιχειρήσεις από το κλείσιμο των τραπεζών.

Τριάντα μία ξένες αεροπορικές εταιρίες κόβουν την πίστωση των 15 ημερών στα ταξιδιωτικά πρακτορεία της Ελλάδας με συνέπεια οι ιδιοκτήτες των γραφείων να μην μπορ��ύν να κάνουν κρατήσεις παρά μόνο εάν έχουν να πληρώσουν με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες εάν βέβαια έχουν συνεργασίες στο εξωτερικό.

Την ίδια ώρα η παράταση της τραπεζικής αργίας και οι περιορισμένες συναλλαγές οδηγούν τους ιδιοκτήτες των φορτηγών, όπως λένε, να ακινητοποιήσουν τα οχήματα τους.

Όπως σημειώνουν, το κόστος για τα λειτουργικά έξοδα ενός δρομολογίου από την Ελλάδα στην Κεντρική Ευρώπη, κοστίζει 5.000 ευρώ, ποσό που δεν μπορούν να καταβάλουν τοις μετρητοίς. Μάλιστα συνάδελφός τους αναγκάστηκε να αφήσει iPad και λαπτοπ σε βενζινάδικο του Λουξεμβούργου ως ενέχυρο, ώστε να μπορέσει να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Παράλληλα οι ιδιοκτήτες φορτηγών καταγγέλλουν ότι ξένα οχήματα εκμεταλλεύονται την κατάσταση και παρανόμως τους αντικαθιστούν, κάνοντας τις μεταφορές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top