Συνήγορος Καταναλωτή: Ζητά να μην γίνουν διακοπές ρεύματος, νερού και αερίου

Τουλάχιστον για όσο διαρκεί η τραπεζική αργία

​Να μην γίνει καμιά διακοπή παροχής αγαθών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, τουλάχιστον για όσο διαρκεί η τραπεζική αργία, και να ενημερωθούν για το θέμα αυτό οι καταναλωτές, ζητάει ο Συνήγορος του Καταναλωτή.

Η Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Καταναλωτή», σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει ότι έχει δεχθεί τηλεφωνήματα πολιτών, οι οποίοι επισημαίνουν πως λόγω της τραπεζικής αργίας, δεν έχουν καταφέρει ή δεν μπορούν να εξοφλήσουν ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς προς τις εταιρείες παροχής αγαθών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Συνήγορος του Πολίτη απέστειλε χθες επείγουσα επιστολή στις εταιρείες ΔΕΗ Α.Ε., ΕΥΔΑΠ Α.Ε., EΥΑΘ Α.Ε., Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης, Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής Α.Ε., Εταιρεία Παροχής Αερίου Θεσσαλίας Α.Ε., Εταιρεία Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης Α.Ε., και ζητάει τη διασφάλιση της απρόσκοπτης παροχής των κοινωφελών αγαθών και υπηρεσιών.

Το ζήτημα αυτό, είναι πρωταρχικής σημασίας "για την αξιοπρεπή, ασφαλή και υγιή διαβίωση των πολιτών-καταναλωτών, πολύ περισσότερο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία" αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αρχής. Ζητείται δε, από τις διοικήσεις των ως άνω εταιρειών, να μην προχωρήσουν σε διακοπή παροχής, τουλάχιστον όσο διαρκεί η τραπεζική αργία, και να ενημερώσουν σχετικώς το κοινό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top