Πρόταση να μην κατηγορηθεί ο Ηλ. Κασιδιάρης για την υπόθεση Μπαλτάκου

Διαβάστε με ποιο σκεπτικό

​Να μην γίνει κατηγορία σε βάρος του Ηλία Κασσιδιάρη για την καταγραφή και την δημοσιοποίηση της συνομιλίας που είχε με τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο προτείνει στο Συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας Αντώνης Λιόγας.

Στην πρότασή του που αριθμεί τις 32 σελίδες, ζητεί να μην παραπεμφθεί σε δίκη ο πρόσφατα αποφυλακισθείς βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης για τυπικούς και για ουσιαστικούς λόγους.

Μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι η συνομιλία που είχε ο Ηλίας Κασιδιάρης με τον Τάκη Μπαλτάκο στο γραφείο του τελευταίου στην βουλή τον Οκτώβριο του 2013 ήταν μία συνομιλία που αφορούσε σε ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος, τα οποία θα μπορούσαν να είναι αντικείμενο ενημέρωσης της κοινής γνώμης.

"Η επίδικη συνομιλία πραγματοποιήθηκε στο υπηρεσιακό γραφείο του γ.γ της Κυβέρνησης και ενώ η πόρτα ήταν ανοιχτή και η είσοδος τρίτων προσώπων σε αυτό ελεύθερη" αναφέρει ο εισαγγελέας και προσθέτει: "Δεν έθιγε και δεν αναφερόταν καν στην ιδιωτική ζωή κάποιου προσώπου.... Αντίθετα, αποτελούσε μία προεχόντως επαγγελματική-πολιτική συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια και κατά την εκτέλεση των υπηρεσιακών καθηκόντων του Τάκη Μπαλτάκου, ως γενικού γραμματέα της Κυβέρνησης και η οποία, λόγω της φύσεως και του είδους των εκπληρούμενων αυτών καθηκόντων, υπόκεινται σε έλεγχο και κριτική”.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ο βαθμός της εμπιστευτικότητας της συζήτησης προκύπτει και από την ίδια την κατάθεση του Τάκη Μπαλτάκου.

Επιπλέον, για τον εισαγγελέα Λιόγα, ο Ηλίας Κασιδι��ρης, χρησιμοποίησε το υλικό της συζήτησης που είχε με τον έμπιστο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, την στιγμή που η βουλή, εκτελώντας χρέη δικαστικής εξουσίας, εξέταζε το αίτημα του εισαγγελέα για άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη. “Η επίκληση της συνομιλίας, αποσκοπούσε στην αποτροπή της αιτούμενης δίωξης του για σοβαρό ποινικό αδίκημα που του αποδίδετο..., υπήρξε δε κατά την άποψή μας θεμιτή.... ενόψει μάλιστα και του ότι η ως άνω υποκλαπείσα συνομιλία αποτελούσε το μόνο αναγκαίο και πρόσφορο μέσο που αυτός διέθετε για την ενίσχυση των ισχυρισμών του”.

Την τελική απόφαση θα λάβει το Συμβούλιο Εφετών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top