Μόνο στο STAR: Ο πεθερός του Γιάνη Βαρουφάκη σχολιάζει τις πολιτικές εξελίξεις

Τι είπε για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο

Μόνο στο STAR: Ο πεθερός του Γιάνη Βαρουφάκη σχολιάζει τις πολιτικές εξελίξεις

​Ο πεθερός του Γιάνη Βαρουφάκη και πατέρας της Δανάης Στράτου, ο κ.Φαίδων Στράτος σχολιάζει τις πολιτικές εξελίξεις και μιλά για τις διαπραγματεύσεις στην εκπομπή Μία. Υπενθυμίζεται ότι ο ιδιοκτήτης της βιομηχανίας βάμβακος «Πειραϊκή- Πατραϊκή» και ιδρυτικό μέλος της ΝΔ, στο παρελθόν με επιστολές του είχε ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση Τσίπρα.

«Θα είναι μία εξαρχής στην ουσία διαπραγμάτευση, με δύσκολους όρους. Οι ξένοι δεν ενδιαφέρονται για το δικό μας συμφέρον αλλά για τα νούμερα και για την πρόθεση που έχουμε. Αν τους πείσουμε ότι η πρόθεση μας είναι όντως να παραμείνουμε στο ευρώ και κάνουμε και προτάσεις, οι οποίες να είναι δεκτές… αλλά θα είναι πιο δύσκολες» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το αν θεωρεί εφικτή τη συμφωνία εντός 48 ωρών από το δημοψήφισμα, ο κ. Φαίδων Στράτος το αρνήθηκε, επισημαίνοντας ότι «το μόνο που θα θεωρούσα εφικτό, είναι να υπήρχε μια ενδιάμεση συμφωνία, την οποία και αυτή δεν ξέρω αν θα την δεχτούνε. Ας πούμε, μέχρι τέλος του μηνός αν εξασφαλιστεί μία προσωρινή ρευστότητα. Αυτό όμως είναι δύσκολο γιατί η κεντρική τράπεζα δεν θα μπορεί να δώσει αφού είμαστε εκτός συμφωνίας […]».

Την παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη από τη θέση του ΥΠΟΙΚ δεν θέλησε να τη σχολιάσει, ούτε την ανάληψη της θέσης από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Ο κ. Στράτος είπε μόνο για το νέο ΥΠΟΙΚ: «Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο. Ξέρω ότι είναι φίλος με τον κ.Βαρουφάκη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top