Περιφέρεια Αττικής: λύθηκε το πρόβλημα με την έλλειψη φακέλων στα εκλογικά τμήματα

Ολοκληρώθηκε η παράδοση του εκλογικού υλικού χθες το βράδυ

Ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ η παράδοση του συνόλου του εκλογικού υλικού από την Περιφέρεια Αττικής προς τους Δήμους, για την διασφάλιση της απρόσκοπτης διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση.

Σε αυτήν αναφέρεται ότι το απόγευμα παραδόθηκε και η τελευταία παρτίδα εκλογικών φακέλων από το υπουργείο Εσωτερικών στην Περιφέρεια Αττικής και αμέσως ειδοποιήθηκαν για να τους παραλάβουν οι δήμοι της Αττικής, αποκαθιστώντας έτσι την παροδική έλλειψη που είχε παρατηρηθεί νωρίτερα.

Είχαν προηγηθεί πάντως αναφορές χθες το απόγευμα από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και από εκπροσώπους κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΝΔ,Ποτάμι,ΠΑΣΟΚ) προς τον υπουργό Εσωτερικών Ν. Βούτση για σοβαρό πρόβλημα με ελλείψεις φακέλων.

Από την Περιφέρεια Αττικής σημειώνεται ότι η διάθεση του συνόλου εκλογικού υλικού προς τους νησιωτικούς δήμους της Αττικής, είχε ολοκληρωθεί από την Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2015 και ότι η τελευταία εκκρεμότητα που αφορούσε στην παράδοση του εκλογικού υλικού, ήταν αυτή ακριβώς η διασφάλιση της πλήρους επάρκειας σε εκλογικούς φακέλους.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι οι δήμοι θα πρέπει με τη σειρά τους να μεριμνήσουν έτσι ώστε, ανάλογα με τον αριθμό των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων σε κάθε εκλογικό τμήμα και των ειδικών εκλογέων σε αυτά, να προβούν στην κατάλληλη κατανομή και να διαθέτουν τον απαραίτητο αριθμό φακέλων στα εκλογικά τμήματα για την ομαλή διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top