Το Υπουργείο Εσωτερικών απαγορεύει στις Περιφέρειες τη μετάδοση των αποτελεσμάτων

Θα τα συγκεντρώνει το υπουργείο και αυτό θα τα διοχετεύει στα μέσα ενημέρωσης

​Με εγκύκλιο το Υπουργείο Εσωτερικών καθιστά σαφές ότι απαγορεύεται στις Περιφέρειες όλης της χώρας, να μεταδώσουν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος της Κυριακής, και πως αυτά, αφού τα συγκεντρώσει το Υπουργείο, «θα τα διοχετεύει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης (τηλεόραση –ραδιόφωνο – τύπο - διαδίκτυο), με τη χρήση σύγχρονων ηλεκτρονικών μέσων».

Μέχρι τώρα, τα επίσημα αποτελέσματα τα διοχέτευε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ούτως ή άλλως το Υπουργείο, ωστόσο ανταποκριτές και δημοσιογράφοι μπορούσαν να μεταδώσουν ανεπίσημες πληροφορίες μέσω του ρεπορτάζ τους, αλλά και μέσω των αυτόματων συστημάτων των περιφερειών.

«Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη και πρωτοφανής απόφαση. Οι Νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις και στη συνέχεια οι Περιφέρειες είχαν δημιουργήσει ένα αυτόματο σύστημα έγκυρης, άμεσης και κυρίως αξιόπιστης μετάδοσης αποτελεσμάτων. Υπήρχε εξασφάλιση της διαύγειας και κυρίως της εγκυρότητας. Αυτό που συμβαίνει γεννά πολλά ερωτήματα και προβληματισμούς. Είναι πρωτόγνωρο αυτό που αντιμετωπίζουμε», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Κολυνδρίνη στο e-thessalia.gr.

Μεθοδεύσεις Χότζα και Β. Κορέας καταγγέλλει ο βουλευτής Μαγνησίας, Χρ. Μπουκώρος

«Με σημερινή του εγκύκλιο το Υπουργείο Εσωτερικών απαγορεύει ουσιαστικά την μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος το βράδυ της Κυριακής από τις Περιφέρειες και τις Περιφερειακές Ενότητες ολόκληρης της χώρας.

Η σημερινή εγκύκλιος προκειμένου να υπηρετεί τη διαφάνεια αντί να αναφέρει: «Δεν είναι λοιπόν επιτρεπτό να ανακοινώνονται εκλογικά αποτελέσματα σε τοπικά μέσα ενημέρωσης συμπεριλαμβανόμενων και των ιστοχώρων που ενδεχόμενα διαθέτετε, εάν δεν έχει προηγηθεί η μετάδοσή τους από το Υπουργείο». Αν η εγκύκλιος υπηρετούσε τη διαφάνεια, κατά τη άποψή μας θα έπρεπε να αναφέρει: «Απαγορεύεται η μετάδοση των αποτελεσμάτων από τις Περιφερειακές Ενότητες, αν δεν έχει προηγηθεί η αποστολή τους και όχι η μετάδοσή τους από το Υπουργείο. Μεθοδεύσεις που θα ζήλευε ο αλήστου μνήμης Εμβέρ Χότζα και ο ηγέτης της βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ-ουν τα βήματα του οποίου αποφάσισε να ακολουθήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.Ο Ελληνικός λαός καλείται σε επαγρύπνηση. Πλέον δεν κινδυνεύει απλά το ευρωπαϊκό κεκτημένο αλλά η ελεύθερη πληροφόρηση και κατ’ επέκταση η δημοκρατία».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top