Στη Νάξο άρχισαν συσσίτια για τα… ζώα λόγω ελλείψεων ζωοτροφών!

Και εκεί capital control

​Μορφή συσσιτίου έχει πάρει η διανομή ζωοτροφών στο νησί της Νάξου ώστε να αντιμετωπιστεί η τρέχουσα κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σε μια προσπάθεια να μην προκύψει έλλειψη αφού το μέλλον τόσο στις εισαγωγές όσο και στις συναλλαγές είναι αβέβαιο, η ένωση αγροτικού συνεταιρισμού Νάξου αποφάσισε να παρέχει τόση ακριβώς τροφή όση είναι απαραίτητη για το κάθε ζώο.

Επίσης με το capital control αυτό στις ζωοτροφές αποτρέπεται η εξάντληση των ζωοτροφών από τους λίγους και οικονομικά ισχυρούς ζωοτρόφους.

«Εμείς σαν νησί παίρνουμε επιδοτούμενες ζωοτροφές κάθε μονό μήνα. Και περιμέναμε τον μονό μήνα για να κάνουμε παραγγελίες να γεμίσουμε τις αποθήκες. Οι αποθήκες ήταν σχεδόν άδειες και είναι και αναγκαστήκαμε να δίνουμε στον παραγωγό λίγες ποσότητες για να ταΐσει τα ζώα του. Δεν υπάρχει ρευστότητα. Οι εταιρείες ζωοτροφών ζητούν ρευστό και εμείς δεν έχουμε.» τόνισε στην Κοινωνία Ώρα Mega, ο Δημήτρης Καπούνης, Πρόεδρος Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού Νάξου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top