Πρωτοβουλία Καμίνη-Μπουτάρη υπέρ του "ΝΑΙ"-Αύριο βλέπουν Παυλόπουλο

Φοβάται τον διχασμό ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

​Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Π.Παυλόπουλο θα δουν αύριο Τρίτη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ.Μπουτάρης, και ο δήμαρχος Αθηναίων Γ.Καμίνης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας τους υπέρ του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Σήμερα ο κ.Μπουτάρης, σχολιάζοντας όλες τις εξελίξεις στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δήλωσε «Δεν με αφορά το "ναι" και το "όχι" του δημοψηφίσματος, με ενδιαφέρει να αποφύγουμε τον διχασμό, να πιεστούν η κυβέρνηση και οι δανειστές για να σταματήσει η λιτότητα και η ασφυξία»

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, «ο μεγαλύτερος εχθρός της χώρας αυτή τη στιγμή είναι ο διχασμός. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί για να μην διχαστούμε, οι μεν να είναι προδότες και οι δε πατριώτες και ανάποδα».

Ο δήμαρχος είπε ότι δεν έχει αντιληφθεί ποιο είναι το Μνημόνιο, ποιο είναι το δίλημμα, επισημαίνοντας ότι «κανείς δεν θέλει τη λιτότητα, ούτε να του αυξάνουν τους φόρους».

«Ο πρωθυπουργός έλεγε προεκλογικά και το λέει και τώρα, "θα παλέψουμε για μια καλύτερη συμφωνία μέσα στην Ευρωζώνη και μέσα στην Ευρώπη"» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι είναι υπέρ της υπογραφής μιας συμφωνίας, η οποία όμως θα προκύψει μετά από μια διαπραγμάτευση με την οποία δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτού του τύπου η λιτότητα, η οποία έχει επιβληθεί με τα διάφορα προγράμματα, όπου οι ίδιοι που τα έβγαλαν έχουν πει ότι είναι λανθασμένα και αποτυχημ��να.

«Η Ελλάδα στην ουσία διαλύθηκε και η αναπτυξιακή προοπτική είναι μηδέν. Η συμφωνία που οφείλει να υπογράψει η κυβέρνηση και οφείλουμε όλοι να τη στηρίξουμε είναι να πιεστούν οι εταίροι για να πειστούν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα» τόνισε ο κ.Μπουτάρης, συνιστώντας "ψυχραιμία" σε όλους.

Στο πλευρό των κυρίων Καμίνη και Μπουτάρη συντάσσονται 50 προσωπικότητες από τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, τα Πανεπιστήμια, τις επιστημονικές ενώσεις και τον καλλιτεχνικό χώρο. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας θα συγκροτηθεί εθνική επιτροπή, η οποία θα αναλάβει να εξηγήσει στον κόσμο τις επιπτώσεις που θα έχει για την Ελλάδα ενδεχόμενη έξοδος από το ευρώ καθώς και την ανάγκη παραμονής της χώρας στον σκληρό ευρωπαϊκό πυρήνα.