Πρόεδρος ΟΑΣΘ: «Χωρίς κάλυψη του κόστους δεν γίνεται δωρεάν μετακίνηση»

Οι ανακοινώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών έβαλαν φωτιές

Πρόεδρος ΟΑΣΘ: «Χωρίς κάλυψη του κόστους δεν γίνεται δωρεάν μετακίνηση»

​Το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε δωρεάν μετακινήσεις των πολιτών στη Θεσσαλονίκη, αρκεί η κυβέρνηση να καλύψει το κόστος, επισήμανε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης.

«Εάν μας καλύψουν το ποσό των 1,728 εκατ. ευρώ που θα πρέπει να δαπανήσουμε για να κυκλοφορήσουμε δωρεάν έξι ημέρες τα οχήματά μας, τότε θα το πράξουμε», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, που αναμένεται να μιλήσει με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη.

Ο κ.Στεφανίδης κατέστησε σαφές ότι χωρίς απόφαση της κυβέρνησης για κάλυψη του κόστους δεν μπορεί να γίνει η δωρεάν μετακίνηση στο νομό Θεσσαλονίκης, καθώς ο ΟΑΣΘ είναι ιδιωτικός φορέας και είπε ότι κάθε μέρα ο οργανισμός δαπανά 288.000 ευρώ περίπου, με τις 164.000 ευρώ να είναι οι εισπράξεις από τα εισιτήρια και τις 124.000 η επιδότηση.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί οκ. Σπίρτζης ανακοίνωσε τη δωρεάν μετακίνηση των Αθηναίων μέχρι την ημέρα που θα ανοίξουν ξανά οι τράπεζες στις 6 Ιουλίου. Το μέτρο θα αφορά, κατά τον κ. Σπίρτζη, το μετρό, τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και τον ηλεκτρικό, δεν ισχύει όμως το ίδιο για τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο και τα ΚΤΕΛ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top