Ιατρικοί Σύλλογοι: «Οι γιατροί θα εξυπηρετούν τους ασθενείς δωρεάν αυτές τις μέρες»

Δείτε τις ανακοινώσεις τους

Ιατρικοί Σύλλογοι: «Οι γιατροί θα εξυπηρετούν τους ασθενείς δωρεάν αυτές τις μέρες»

​Έκκληση στους γιατρούς της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς που έχουν ανάγκη χωρίς να παίρνουν κάποια αμοιβή απευθύνουν οι Ιατρικοί Σύλλογοι των δύο πόλεων με ανακοινώσεις τους.

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

«Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Με δεδομένο ότι από σήμερα το πρωί ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, καλούμαστε όλοι στην έκτακτη αυτή περίσταση να συμπεριφερθούμε ανάλογα.

Τις επόμενες ημέρες, όλοι εμείς, οι ιατροί της Θεσσαλονίκης, θα πρέπει με ηρεμία, ψυχραιμία, νηφαλιότητα κ��ι συγκατάβαση να συνεχίσουμε την άσκηση των καθηκόντων μας.

Λαμβάνοντας υπόψη την έκτακτη οικονομική δυσκολία των συμπολιτών μας, το Διοικητικό Συμβούλιο σας καλεί να εξυπηρετείτε - στο διάστημα αυτό - τους ασθενείς κανονικά χωρίς να λαμβάνετε αμοιβή από όσους αδυνατούν και έχουν ανάγκη ιατρικών υπηρεσιών».

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας

«Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, ενόψει των κρίσιμων στιγμών για το σύνολο των Ελλήνων Πολιτών, την αποστέρησή τους από τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε χρήματα για την κάλυψη του συνόλου των βιοτικών αναγκών τους, καλεί και συνιστά στα μέλη του με υψηλό αίσθημα ευθύνης, αλληλεγγύης και πίστης στον Όρκο του Ιπποκράτη να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, εφόσον απαιτείται, απέχοντας από τη λήψη οποιασδήποτε ιατρικής αμοιβής, εκδίδοντας μηδενική απόδειξη παροχής υπηρεσιών, τουλάχιστον για το διάστημα έως 6.7.2015.

Το ιατρικό σώμα, υπήρξε τα τελευταία έτη και θα συνεχίσει να είναι αρωγός του Έλληνα πολίτη στις κρίσιμες αυτές στιγμές».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top