Τη νύχτα εξελέγη πρόεδρος του Αρείου Πάγου η Βασιλική Θάνου

Αντικαταστάθηκε λόγω συνταξιοδότησης εσπευσμένα ο Γ. Κουτρουμάνος

Τη νύχτα εξελέγη πρόεδρος του Αρείου Πάγου η Βασιλική Θάνου

​Τη νύχτα με διαδικασία εξπρές εξελέγη ομόφωνα απο το υπουργικό Συμβούλιο που συνεδρίαζε για ζητήματα σχετικά με την κατάσταση των τραπεζων, νέα προεδρος του Αρείου Πάγου η αντιπρόεδρος του Δικαστηρίου και μέχρι χθες πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου - Χρστοφίλου.

Η σχετική πρόταση υποβλήθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, καθώς αύριο αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης ο σημερινός πρόεδρος του Αρείου Πάγου Αθανασίας Κουτρουμάνος και υπήρχε ανάγκη άμεσης αντικατάστασης, λόγω του επικείμενου δημοψηφίσματος της ερχόμενης Κυριακής.

Κι αυτό γιατι το Α΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου έχει την ευθύνη για την τοποθέτηση των δικαστικών αντιπροσώπων, την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος κ.λπ. ενώ η κυρία Θάνου θα είναι και πρόεδρος του Εκλογοδικείου, καθώς θα είναι η πιο παλιά εκ των τριών αντιπροέδρων των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας (Συμβουλίου της Επικρατείας, Αρείου Πάγου και Ελεγκτικού Συνεδρίού).

Αύριο αποχωρούν ο πρόεδρος του ΣτΕ Σωτήρης Ρίζος και του Ε.Σ. Νικόλας Αγγελάρας.

Υπενθυμίζεται ότι το Εκλογοδικείο εξετάζει ενστάσεις κατά του κύρους των βουλευτικών εκλογών, των Ευρωεκλογών και των δημοψηφισμάτων.

Η κυρία Θάνου εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Απρίλιο του 1975. Είναι η δικαστής που υποστήριξε ότι το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ είναι αντισυνταγματικό και μη νόμιμο ��αι έχει παραπέμψει την υπόθεση στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ενώ ως προεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου των δικαστών ειχε πρωτοστατήσει στην διεκδίκηση της επαναφοράς των μισθών των δικαστών στα επίπεδα του 2012 και στην καταβολή αναδρομικών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top