Ξεχειλίζει η αγανάκτηση των κατοίκων των νησιών για τις ελλείψεις στην υγεία

Απαράδεκτη η κατάσταση

Ξεχειλίζει η αγανάκτηση των κατοίκων των νησιών για τις ελλείψεις στην υγεία

​«Πέλαγος» είναι οι ελλείψεις στην Υγειά και τα προβλήματα στα νησιά. Οι κάτοικοι έχουν εγκαταλειφθεί στην μοίρα τους, και εύχονται να μην αρρωστήσουν γιατί δεν υπάρχουν γιατροί. Στην Τήλο ζουν 500 κάτοικοι χωρίς ούτε έναν γιατρό. Μοναδική ελπίδα τους αυτό το διάστημα οι γιατροί του κόσμου που βρίσκονται στο νησί.

«Τα φάρμακα στα ιατρεία είναι όλα ληγμένα ιατροφαρμακευτικό υλικό δεν υπάρχει καθόλου. Άμα πάθει κάποιος έμφραγμα δεν υπάρχει απινιδωτής. Αυτή τη στιγμή έχουμε έκτακτο περιστατικό και περιμένουμε πλωτό από τη Ρόδο» σημειώνει στο Star ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Τήλου, Στάθης Κοντός.

«Την κατάσταση στην νησιωτική Ελλάδα την χαρακτηρίζει κάποιος έντονα προβληματική. Επηρεάζει ταυτόχρονα και την περίθαλψη των κατοίκων και τους επισκέπτες τουρίστες» τονίζει ο Μιχάλης Βλασταράκος, πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Στα Ψαρά, για 410 κατοίκους υπάρχει 1 αγροτικός ιατρός. Στις Οινούσες 700 κατοίκους και 1.500 το καλοκαίρι, υπάρχει 1 αγροτικός ιατρός, και 1 μόνιμη νοσοκόμα ενώ σε εάν μήνα κλείνει το μοναδικό φαρμακείο. Στους Λειψούς για 800 κατοίκους, υπάρχει μόνο 1 νοσηλεύτρια. Στην Κάσο για 1.003 υπάρχει 1 παθολόγος και 1 μαία.

Στη Χάλκη και στην Ανάφη ένας αγροτικός γιατρός καλύπτει τις ανάγκες όλων των κατοίκων, ενώ παράλληλα υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό.

Προβλήματα υπάρχουν ακόμη και σε δημοφιλείς προορισμούς όπως είναι η Πάρος που για 2.000 παιδιά στο νησί δεν υπάρχει παιδίατρος και οι γονείς απευθύνονται μόνο σε ιδιώτες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top