Δίκη Χρυσής Αυγής: ''Μπράβο κοπέλα μου'' φώναξαν οι γονείς του Φύσσα

Η αγόρευση της συνηγόρου των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ που τους συγκίνησε

​Ολοκληρώθηκαν οι τοποθετήσεις των δικηγόρων των θυμάτων της Χρυσής Αυγής για το θέμα της παράστασης πολιτικής αγωγής σε βάρος όλων των κατηγορουμένων για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι θέσεις των εκπροσώπων των θυμάτων ολοκληρώθηκαν με τις αγορεύσεις των υπολοίπων συνηγόρων των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, οι οποίοι τόνισαν πως η επίθεση που είχαν δεχθεί οι εντολείς τους δεν θα γινόταν εάν δεν υπήρχε εγκληματική οργάνωση και οι διευθύνοντές της.

«Έδιναν εντολές και ενέκριναν εγκληματικές δράσεις και επιθέσεις, όπως η συγκεκριμένη σε βάρος του ΠΑΜΕ» τόνισαν οι συνήγοροι των συνδικαλιστών, αναφερόμενοι στην, κατά το κατηγορητήριο, διευθυντική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης, δηλαδή τους νυν και πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστών τόνισαν ότι οι κατηγορούμενοι προσπαθούν να τεμαχίσουν το κατηγορητήριο και τη δίκη, σαν να επρόκειτο για τέσσερις διαφορετικές δίκες, δηλαδή, τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα, τις επιθέσεις σε βάρος του ΠΑΜΕ, των Αιγυπτίων ψαράδων και την εγκληματική οργάνωση αποκομμένη από τη δράση της.

«Δεν είμαστε οι πρώτοι τυχόντες, όπως ισχυρίζονται οι κατηγορούμενοι. Είναι πρώτοι τυχόντες οι συγγενείς του Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε επειδή ήταν αντιφασίστας; Προφανώς και όχι. Είναι οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που δέχτηκαν επίθεση για τη δράση τους στη ζώνη του Περάματος; Προφανώς και όχι. Είναι οι Αιγύπτιοι ψαράδες που δέχτηκαν μια ρατσιστική επίθεση; Προφανώς και όχι (;) Δεν γίνεται να έχουν ευθύνη τα χέρια και τα πόδια και όχι ο εγκέφαλος» υπογράμμισαν.

Ένταση προκλήθηκε στο δικαστήριο, όταν η συνήγορος ενός εκ των θυμάτων της επίθεσης κατά του ΠΑΜΕ χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή «το απεχθέστερο μόρφωμα της ιστορίας» και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα «βορβορώδες έγκλημα».

Τότε οι γονείς του Παύλου Φύσσα φώναξαν: «Επιτέλους! Μπράβο κοπέλα μου!»

Αυτές οι φράσεις της συνηγόρου όμως προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του συνηγόρ��υ του ��ρχηγού της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκου, Τάκη Μιχαλόλια, ο οποίος άρχισε να φωνάζει και να παρεμβαίνει στην αγόρευση της συναδέλφου του, ζητώντας να παραμείνει «στους νομικούς χαρακτηρισμούς».

Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστών, οι αντιδράσεις των κατηγορουμένων για την παράσταση της πολιτικής αγωγής πηγάζουν από τον φόβο τους για την αλήθεια και εντάσσονται στην προσπάθεια των κατηγορουμένων βουλευτών να απαλλαγούν από την «ενοχλητική παρουσία» των θυμάτων και των συγγενών τους.

Αυτή την ώρα τοποθετούνται για το ζήτημα της πολιτικής αγωγής στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top