«Θηλιά» η αύξηση του ΦΠΑ για τους ανέργους!

Μιλούν στην κάμερα του Star-Δείτε το ρεπορτάζ

Την ώρα που οι συντελεστές ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής αναμένεται να αλλάξουν, αυτοί που θα πληγούν ακόμη περισσότερο από τις αυξήσεις είναι οι άνεργοι συμπολίτες μας.

Ο 34χρονος Στυλιανός Δάκος πατέρας ενός παιδιού για μια ακόμη φορά αναζητά μια δουλειά στα γραφεία του ΟΑΕΔ. Η όποια αύξηση του ΦΠΑ στα είδη διατροφής θα είναι όπως λέει θηλιά στο λαιμό του.

«Όλοι πάμε για κρέμασμ�� παιδιά. Όλοι πάμε για κρέμασμα με αυτά τα μέτρα», σημειώνει.

Είναι αγανακτισμένος καθώς τα λίγα μεροκάματα που κάνει σαν φανοποιός δεν του φτάνουν για να καλύψει τα απολύτως απαραίτητα έξοδά του.

«Μια καλύτερη Ελλάδα γίνεται να έρθει; Δεν γίνεται. Με αυτούς που κυβερνάνε δεν γίνεται.»

Από την άλλη, ο Δημήτρης Χαρμπής που εργάζεται περιστασιακά σε ένα κατάστημα ηλεκτρολογικού εξοπλισμού με μισθό 600 ευρώ, είναι προνομιούχος όπως λέει ο ίδιος, αλλά πλέον δεν θα αντέξει μεγαλύτερα βάρη.

«Το σημαντικότερό είναι πως μας έχουν καταστρέψει το μέλλον. Δηλαδή νεαροί, άνθρωποι της ηλικίας της δικιά μας 25-30 χρονών δεν μπορούν να επενδύσουν στο μέλλον και δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Και αντί να βλέπεις μια άσπρη μ��ρα τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top