ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΕΤΣΙ μπαίνουν παράνομα οι μετανάστες από τις ακτές της Λέσβου

Σχίζουν τα έγγραφα τους και δηλώνουν Σύριοι πρόσφυγες

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΕΤΣΙ μπαίνουν παράνομα οι μετανάστες από τις ακτές της Λέσβου

​Ρούχα βρεγμένα από τη θάλασσα. Πρόσωπα ταλαιπωρημένα. Όπως βλέπετε στα αποκλειστικά πλάνα του Star, μια οικογένεια μεταναστών μόλις έχει μπει παράνομα στο νησί της Μυτιλήνης.

Ελάχιστα μέτρα πιο πέρα στην παράλια ακόμα επιπλέουν στα ρηχά τα φουσκωτά με τα οποία ταξίδεψαν από την Τουρκία.

Λίγο πριν την ακτή οι Τούρκοι δουλέμποροι τους εγκατέλειψαν και προσπάθησαν με τρύπια βάρκα να φτάσουν μέχρι την ακτή.

Σε απόσταση αναπνοής από τα τουρκικά παράλια βρίσκεται η τοποθεσία «Κάγια» στη Μυτιλήνη όπου καθημερινά δεκάδες μετανάστες προσπαθού�� να μπουν παράνομα στη χώρα.

Πριν ξεκινήσουν την πεζοπορία για το κέντρο του νησιού πετούν στην παραλία ότι τους είναι άχρηστο δημιουργώντας τους σωρούς από σκουπίδια που βλέπετε.

Σωρούς από σωσίβια, πεταμένα ρούχα αλλά και από σακούλες σκουπιδιών όπου μέσα φυλούν όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα προκειμένου να μη βραχούν.

Παντού υπάρχουν σκισμένα χαρτιά και ταυτότητες. Οι Τούρκοι δουλέμποροι τους έχουν δασκαλέψει να καταστρέφουν τα έγγραφα που προδίδουν την εθνικότητα τους ώστε να δηλώνουν Σύριοι πρόσφυγες.

Με το που συναντούν το συνεργείο του Star ζητούν απεγνωσμένα λίγο νερό για να ξεδιψάσουν τα παιδιά. Προκειμένου να φτάσουν στην πόλη και τα καταλύματα του δήμου, περπατούν δεκάδες χιλιόμετρα με τα πόδια ενώ τη νύχτα κοιμούνται στην άσφαλτο για να ζεσταθούν.

Το θέαμα των εξαθλιωμένων καραβανιών δεν αφήνει ασυγκίνητους και τους τουρίστες της Λέσβου που επέλεξαν... να μην ακυρώσουν τις κρατήσεις τους!

Στα καταλύματα και τα κέντρα κράτησης της Λέσβου σύμφωνα με το δήμο φιλοξενούνται περίπου τρεις χιλιάδες μετανάστες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top