Yπεράσπιση Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής: «Η εγκληματική οργάνωση τον "σκότωσε"»

Εισαγγελική πρόταση να μην έχουν απέναντι τους πολιτική αγωγή, όσοι δεν κατηγορούνται για αδικήματα όπως "ανθρωποκτονία"

Yπεράσπιση Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής: «Η εγκληματική οργάνωση τον "σκότωσε"»

Μάχη χαρακωμάτων για το ζήτημα της παράστασης πολιτικής αγωγής δίνουν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής. Οι νομικοί εκπρόσωποι των θυμάτων μετά την εισαγγελική πρόταση να αποβληθεί η πολιτική αγωγή για την ηγεσία της ΧΑ, υποστήριξαν:

«Εάν δεν υπήρχε εγκληματική οργάνωση, δεν θα υπήρχε και η δολοφονία Φύσσα. Ενεργούσαν δεχόμενοι εντολές, τις οποίες εκτελούσαν» ανέφεραν μεταξύ άλλων οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της οικογένειας Φύσσα, εξηγώντας ότι «η βούληση των μελών υποτάσσεται στη βούληση της εγκληματικής οργάνωσης. Ο Γ. Ρουπακιάς δεν έδρασε μόνος του, αλλά με συντονισμένη δράση των μελών της οργάνωσης. Είναι γεγονός ότι έλαβαν εντολή -εκ των στοιχείων-, υπήρξε συνδρομή και συντονισμός για να τελεστεί το έγκλημα. Όταν τα μέλη βοηθούν το Γ. Ρουπακιά στο έγκλημα, έχουν αποδεχθεί αυτές τις πράξεις, είναι ενταγμένα και έχουν το δόλο να τελέσουν αδικήματα, ενώ δεν κάνουν τίποτα να αποτρέψουν τις κινήσεις αυτές».

Υποστήριξαν ακόμη, ότι συντάσσονται με την εισαγγελική εισήγηση, προσθέτοντας όμως ότι θα πρέπει να παρίστανται και κατά των κατηγορουμένων για διεύθυνση στην εγκληματική οργάνωση.
Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, η εισαγγελέας της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου, είχε προτείνει στο δικαστήριο να γίνει δεκτή η παράσταση πολιτικής αγωγής μόνο για συγκεκριμένους κατηγορούμενους, ζητώντας ουσιαστικά να μην περιλαμβάνονται σε αυτούς όσοι διώκονται μόνο για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.
Ουσιαστικά αυτό ισοδυναμεί ότι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παππάς και η υπόλοιπη φερόμενη ηγετική ομάδα της οργάνωσης, δεν θα έχουν απέναντί τους πολιτικής αγωγή, καθώς δεν κατηγορούνται για αδικήματα όπως «ανθρωποκτονία ή απόπειρα ανθρωποκτονίας». Αντίθετα, άλ��οι κατηγορούμενοι -όπως ο Γ. Ρουπακιάς- που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία ή απόπειρα ανθρωποκτονίας ή συνέργεια, θα έχουν απέναντί τους πολιτική αγωγή και για αυτό το αδίκημα, αλλά και για την πράξη της εγκληματικής οργάνωσης.
Η δολοφονία Φύσσα
«Η διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης και ο αποκλεισμός της βούλησης των μελών της οργάνωσης είναι ο αιτιώδης σύνδεσμος με τη δολοφονία του Παύλου» υποστήριξε ο ένας εκ των συνηγόρων Ανδρ. Τζέλης και αναρωτήθηκε: «Εμείς ως πολιτική αγωγή θα μπορέσουμε να ρωτήσουμε ποιό ήταν το περιεχόμενο κάποιων τηλεφώνων για να δούμε την ύπαρξη της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης; Αν όχι, θα προκύψουν αρκετά παράδοξα».
Νωρίτερα, προηγήθηκε η αγόρευση του Γ. Μαραγκού, ο οποίος μίλησε για "ξεκάθαρη" υπόθεση.

«Μετά από περίπου 2 χρόνια έχουμε μπροστά μας το δράστη της ανθρωποκτονίας, αλλά στο χρονικό διάστημα αναδείχθηκαν πολλές δράσεις της οργάνωσης. Για την πολιτική αγωγή η πράξη της δολοφονίας είναι ξεκάθαρη» είπε.

Στη συνέχεια, ανέφερε πως η πολιτική αγωγή ενδιαφέρεται για τη «συμπεριφορά του παρόντος κατηγορουμένου που δεν έδωσε ποτέ εξηγήσεις για την πράξη, ποιός και αν τον έβαλε κανείς να το κάνει». Ο δικηγόρος κατέληξε, λέγοντας: «Υπάρχει εγκληματική οργάνωση και η διεύθυνση αυτής. Χωρίς την εξέταση του αποδεικτικού υλικού εκ προοιμίου δεν μπορείτε να κρίνετε και να αποβάλλετε την πολιτική αγωγή».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top