Δεν είχε δηλώσει τον θάνατο του αδερφού του από το 2007 για να παίρνει την σύνταξή του!

Το χρηματικό ποσό, που ζημίωσε το Ι.Κ.Α. υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 100.000 ευρώ

​Για οκτώ ολόκληρα χρόνια δεν είχε δηλώσει τον θάνατο του αδελφού του για να του παίρνει την σύνταξη!

Η τακτική αυτή, ωστόσο, έγινε αντιληπτή από την Οικονομική Αστυνομία και πλέον τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη.

Αναλυτικότερα, και σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 70χρονού Έλληνα και της 43χρονης κόρη�� του, για τα – κατά περίπτωση - αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση καθώς και της απλής συνέργειας σε απάτη.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, ο 70χρονος από το 2007 έως και σήμερα, δεν δήλωσε το θάνατο του αδερφού του, λαμβάνοντας παράνομα από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων τη σύνταξή του.

Προκειμένου οι ένοικοι της πολυκατοικίας, όπου διέμενε ο θανών, να μην αντιληφθούν ότι η σύνταξη δεν έχει διακοπεί, ο 70χρονος κάνοντας χρήση της αστυνομικής ταυτότητας του αδερφού του, παρουσιάσθηκε στο Ι.Κ.Α και έκανε αίτηση αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας, δηλώνοντας την κατοικία του, ως διεύθυνση αποστολής της σχετικής αλληλογραφίας.

Επιπλέον, από το 2007 έως κ��ι τον περασμένο Μάιο, μετέβαινε επανειλημμένα σε Υπηρεσίες του Ι.Κ.Α και κατέθετε πλαστά έγγραφα.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε κάρτα αναλήψεων Τράπεζας, στο όνομα του θανόντα, την οποία χρησιμοποιούσε ο ίδιος και η 42χρονη κόρη του, προκειμένου να κάνουν ανάληψη της σύνταξης από μηχανήματα Α.Τ.Μ.

Το χρηματικό ποσό, που ζημίωσε το Ι.Κ.Α., από το 2007 έως και σήμερα υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 100.000 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ενημερώθηκε το Ι.Κ.Α. για τη διακοπή της σύνταξης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top