Ακατάλληλος να οπλοφορεί 1 στους 40 αστυνομικούς - Αφαιρέθηκε το όπλο από 500

Δεν κατάφεραν να περάσουν τα ψυχολογικά τεστ

​Από το 2009, που τέθηκε σε εφαρμογή ο νόμος 3169/2003, έχουν περάσει από το ντιβάνι του ψυχολόγου περίπου… 20.000 αστυνομικοί, με τον έναν στους 40 να κρίνεται ακατάλληλος για να φέρει όπλο.

Αυτό, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», σημαίνει ότι σε συνολικά 500 αστυνομικούς έχει αφαιρεθεί το όπλο, καθώς δεν πέρασαν τα ψυχολογικά τεστ της επιτροπής ψυχολόγων της ΕΛ.ΑΣ.

Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει στην εφημερίδα ότι προτεραιότητα δόθηκε στην εξέταση των ομάδων «υψηλού κινδύνου», δηλαδή στους άνδρες που υπηρετούν στις μάχιμες υπηρεσίες, όπως τα ΜΑΤ, τα ΥΜΕΤ, τα ΕΚΑΜ και οι ομάδες Δέλτα, ΔΙ.ΑΣ. και Ζήτα.

Ωστόσο, περισσότεροι από τους μισούς αστυνομικούς, περίπου 30.000, δεν έχουν περάσει ποτέ από τις επιτροπές ψυχολόγων που βρίσκονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

«Δυστυχώς υπάρχουν ένστολοι που κάνουν ένοπλες υπηρεσίες χωρίς να έχουν περάσει ποτέ από ψυχολόγο. Θεωρούμε, πάντως, ότι το ποσοστό ακαταλληλότητας οπλοφορίας θα είναι μικρότερο στους υπόλοιπους 30.000 αστυνομικούς που δεν έχουμε εξετάσει ακόμα, διότι δεν ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου», τονίζει αστυνομική πηγή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top