Τραγική η κατάσταση των μεταναστών στην Αθήνα- Δίνουν αγώνα για να επιβιώσουν

Λένε πως δεν έχουν ούτε να φάνε

Τραγική η κατάσταση των μεταναστών στην Αθήνα- Δίνουν αγώνα για να επιβιώσουν

​Η κατάσταση με τους μετανάστες στη Μυτιλήνη ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Όλα ξεκίνησαν όταν 20 από τους μετανάστες που ζούσαν στον καταυλισμό του δήμου Λέσβου συνεπλάκησαν μεταξύ τους, τη Δευτέρα.

Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν 10 άτομα μεταξύ των οποίων και μια έγκυος γυναίκα. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Κατά τη διάρκεια των συμπλοκών οι μετανάστες έφτασαν στο σημείο να πολιορκήσουν ακόμη και το κοντέϊνερ των ανδρών του Λιμενικού Σώματος τους οποίους εγκλώβισαν μέσα για αρκετή ώρα.

Στη συνέχεια 1.000 περίπου μετανάστες έφυγαν από τον καταυλισμό με προορισμό το λιμάνι για να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες διαβίωσης τους.

Την ίδια στιγμή οι μετανάστες από την Μυτιλήνη που κοιμούνται στην πλατεία Ομόνοιας όπως λένε δεν έχουν ούτε να φάνε.

Με μόλις 4 ευρώ στην τσέπη ο μετανάστης από τη Συρία, που βλέπετε, δίνει καθημερινά αγώνα επιβίωσης στο κέντρο της Αθήνας. Κοιμάται στο δρόμο μαζί με την οικογένεια του και τους φίλους του.

Δυστυχώς όλη η Αθήνα είναι γεμάτη από αυτούς τους ανθρώπους από τους 1.800 μετανάστες που ήρθαν με πλοίο από την Μυτιλήνη στην Αθήνα.

Το παράδοξο είναι ότι αυτοί που τους έφεραν στην Αθήνα την ίδια στιγμή με υπηρεσιακά σημειώματα τους είπαν ότι δεν μπορούν να μείνουν στην πόλη αλλά και σε άλλους νομούς από όπου θα μπορούσαν να φύγουν για γειτονικά Ευρω��αϊκά κράτη.

Ανάμεσα τους και μικρά παιδιά που κοιμούνται μέσα σε σκηνές τα οποία και αυτά έχουν να φάνε από την ημέρα που έφτασαν στο κέντρο της Αθήνας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top