Το ακούσαμε κι αυτό: Αριθμός κυκλοφορίας για τα… μουλάρια στη Λέρο!

Το δημοτικό συμβούλιο του νησιού εισήγαγε τον… «κανονισμό αγοραίων επιβατηγών ζώων»

Πώς θα σας φαινόταν αν σας λέγαμε ότι τα άλογα, τα μουλάρια και τα γαιδούρια της Λέρου, θα πρέπει να αποκτήσουν αριθμό κυκλοφορίας, αλλά και ασφάλεια για ατυχήματα αστικής ευθύνης; Όχι, δεν πρόκειται για πλάκα, αλλά για την καινούργια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του νησιού!

Ύστερα από την απόφασή του αυτή, καταρτίστηκε ο «κανονισμός αγοραίων επιβατηγών ζώων», ο οποίος αναλύει διεξοδικά τον τρόπο που θα πρέπει να εκδίδεται η άδεια κυκλοφορίας τους, η άδεια ικανότητας ημιόνου, καθώς επίσης και τους κανόνες κυκλοφορίας και μεταχείρισης των ζώων. Βλέπετε, η μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων με ζώα είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της Λέρου δεδομένης της ιδιαίτερης μορφολογίας του εδάφους της κι έτσι οι αρμόδιοι προχώρησαν στον… ιδιαίτερο αυτό κανονισμό.

ydtjdtyj.jpg

Ας δούμε όμως παρακάτω τα βασικότερα σημεία του κανονισμού που συνέταξε ο δήμος:

-Επιβατηγά ζώα αποτελούν τα άλογα, οι όνοι και οι ημίονοι.
-Κάθε επιβατηγό ζώο το οποίο μισθώνεται για τη μεταφορά των επιβατών (αγοραίο), χρήζει άδεια κυκλοφορίας, η οποία χορηγείται από υπάλληλο του Δήμου Λέρου. Η άδεια κυκλοφορίας εκδίδεται στο όνομα του κατόχου του ζώου και αναγράφει τον αριθμό μητρώου του ζώου, το έτος και το μήνα γέννησης του ζώου καθώς και το ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο και αριθμό φορολογικού μητρώου του κατόχου και του κυρίου του. Στην άδεια επικολλάται φωτογραφία του κατόχου.Κάθε επιβατηγό ζώο το οποίο μισθώνεται για τη μεταφορά των επιβατών (αγοραίο), χρήζει άδεια κυκλοφορίας, η οποία χορηγείται από υπάλληλο του Δήμου Λέρου. Η άδεια κυκλοφορίας εκδίδεται στο όνομα του κατόχου του ζώου και αναγράφει τον αριθμό μητρώου του ζώου, το έτος και το μήνα γέννησης του ζώου καθώς και το ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο και αριθμό φορολογικού μητρώου του κατόχου και του κυρίου του. Στην άδεια επικολλάται φωτογραφία του κατόχου.
-Για κάθε ζώο, το οποίο αδειοδοτείται τηρείται από ειδική υπηρεσία του Δήμου, την οποία ορίζει ο Δήμαρχος, ειδικός φάκελος.
Όσο για τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση της άδειας κυκλοφορίας αγοραίου επιβατηγού ζώου; Δείτε τις παρακάτω:
1.Το ζώο πρέπει να έχει συμπληρωμένο το 3ο έτος της ηλικίας του.
2.Το ζώο πρέπει να είναι κατάλληλο από άποψη υγείας για τη χρήση που προορίζεται, τόσο για το ίδιο όσο και για τους επιβάτες.
3. Ο κάτοχος του ζώου και φορέας της άδειας κυκλοφορίας πρέπει να διαθέτει τα νόμιμα προσόντα για την άσκηση του επαγγέλματός του.
Για τους παραβάτες προβλέπονται πρόστιμα ύψους 300, 200 και 60 ευρώ, ανάλογα με την κάθε παράβαση. Κάθε ημιονηγός αγοραίου επιβατηγού ζώου υποχρεούται να φέρει άδεια ικανότητας ημιονηγού η οποία χορηγείται με διάρκεια ενός έτους από ειδικά προς τούτο εξουσιοδοτημένο υπάλληλο του Δήμου Λέρου.
yjtyjzrj.jpg
Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top