Κομοτηνή: Αθωώθηκε 30χρονος ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία 24χρονου

Όλα έγιναν επειδή ο άτυχος νέος δεν υπερασπίστηκε τον εργοδότη του σε καυγά σε μπαρ

Κομοτηνή: Αθωώθηκε 30χρονος ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία 24χρονου

Αθώος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κομοτηνής ο 30χρονος, ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα, σε κάθειρξη 19 ετών, για τη δολοφονία του 24χρονου Γιώργου Μερκουρίδη.

Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση την 31η Οκτωβρίου του 2009, ο 30χρονος διασκέδαζε με μία φίλη του σε μπαρ της Κομοτηνής. Στο ίδιο μπαρ βρισκόταν και ο άτυχος 24χρονος, ο οποίος εργαζόταν εκείνη την περίοδο σε πρατήριο καυσίμων, που άνηκε στη μητέρα του 30χρονου.

Ο 30χρονος, έχοντας πιει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, εκείνο το βράδυ διαπληκτίστηκε με θαμώνα του μαγαζιού, επειδή παρενόχλησε τη φίλη του. Στο επεισόδιο ενεπλάκη και ο ιδιοκτήτης, ο οποίος του ζήτησε να αποχωρήσει από το μπαρ, με τον 30χρονο να καταλήγει στο αστυνομικό τμήμα. Ωστόσο, στον καυγά δεν συμμετείχε ο 24χρονος Γιώργος Μερκουρίδης.

Γύρω στις 4 τα ξημερώματα, ο 30χρονος αφέθηκε ελεύθερος από την αστυνομία και μαζί με τον πατέρα του πήγε στο πρατήριο καυσίμων. Λίγη ώρα μετά έφτασε στο πρατ��ριο κι ένας υπάλληλος, από τον οποίο ζήτησε ο 30χρονος να τηλεφωνήσει στον Γιώργο Μερκουρίδη, προκειμένου να περάσει από το μαγαζί και να του ανακοινώσει την απόλυσή του. Ο λόγος της απόλυσής του σύμφωνα με τον 30χρονο ήταν ότι δεν υπερασπίστηκε τον εργοδότη του, στον καυγά που είχε ξεσπάσει στο μπαρ.

Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, ο 24χρονος Γιώργος πήγε στο βενζινάδικο μαζί με έναν 45χρονο φίλο του. Όταν έφτασαν εκεί, ο 30χρονος άρχισε να κινείται απειλητικά εναντίον τους, κρατώντας μια κυνηγετική καραμπίνα και πατώντας τη σκανδάλη, προκάλεσε το θανάσιμο τραυματισμό του Γιώργου.

Η καταδικαστική απόφαση ανετράπη ωστόσο σε δεύτερο βαθμό, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κομοτηνής, καθώς πείστηκε από τους ισχυρισμούς των δύο κατηγορουμένων ότι επρόκειτο για δυστύχημα και όχι για δολοφονία. Έτσι, ο 30χρονος κρίθηκε αθώος για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Η μητέρα του άτυχου Γιώργου, που έχασε τόσο άδικα τον γιό της, η κ.Βασιλική Λάσκαρη ισχυρίζεται πως ο θάνατός του δεν ήταν δυστύχημα και πως ακόμη κι έτσι να ήταν, δεν θα έπρεπε ο κατηγορούμενος να αθωωθεί.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top