Στάση αναμονής των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ: ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε να τους… πληρώσει!

Αλλαγές στην διοίκηση του ΕΚΑΒ ετοιμάζει ο Κουρουπλής

Στάση αναμονής των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ: ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε να τους… πληρώσει!

​Συνάντηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Υπουργείο Υγείας μεταξύ του Σωματείου των Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουπλή.

Το Σωματείο των Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ ενημέρωσε για μια ακόμη φορά τον υπουργό για όλα τα θεσμικά και οικονομικά αιτήματα των εργαζομένων καθώς και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της ελλιπής χρηματοδότησης του ΕΚΑΒ.

Ο Παναγιώτης Κουρουπλής δεσμεύτηκε ότι αύριο Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη, θα αποδεσμευτεί το ποσό που απαιτείται ώστε να είναι δυνατή η καταβολή των πρόσθετων αμοιβών Α΄ τριμήνου 2015 στο τέλος Ιουνίου.

Δεσμεύτηκε επίσης ότι θα επιληφθεί προσωπικά για την γρήγορη περαιτέρω οικονομική ενίσχυση του ΕΚΑΒ ώστε να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες και να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του. Μέρος της οικονομικής ενίσχυσης θα διατεθεί για τις εκτός έδρας μετακινήσεις προσωπικού.

Σε επικοινωνία του STAR με τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων Γιώργο Μαθιόπουλο, είπε πως οι εργαζόμενοι τηρούν στάση αναμονής για το αν θα μπουν τελικά τα χρήματα στο λογαριασμό του ΕΚΑΒ και αναλόγως, σε γενική συνέλευση που θα γίνει την Τρίτη, θα αποφασίσουν να θα προχωρήσουν σε ��πίσχεση.

Σε περιόδους επίσχεσης εργάζεται το 35% του προσωπικού με βάρδιες ασφαλείας, όμως σε ένα φορέα όπως το ΕΚΑΒ με τόσες ελλείψεις, η επίσχεση θα δημιουργούσε "αρρυθμίες" στο σύστημα υγείας.

Πάντως σύμφωνα με τον κ.Μαθιόπουλο, ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε το σωματείο των εργαζομένων πως σκοπεύει να αλλάξει τη διοίκηση του ΕΚΑΒ.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Παπακωστοπούλου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top