Στα χαρτιά παραμένει η απελευθέρωση των ταξί

2.500 υπεράριθμα ταξί στην Αττική

​Μόνο στα... χαρτιά παραμένει η απελευθέρωση της αγοράς των ταξί παρά τα νομοσχέδια επί νομοσχεδίων που έφτασαν στη Βουλή από το 2011.

Με απόφαση που υπέγραψε η Περιφερειάρχης κ. Δούρου και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως διακόπτεται κάθε διαδικασία έκδοσης νέας άδειας ταξί στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Ο λόγος; Υπάρχουν ήδη περισσότερα ταξί απ' όσα χρειάζονται.

Σύμφωνα με το νόμο που θεσπίστηκε επί κυβερνήσεως Παπαδήμου για το άνοιγμα των ταξί, ο αριθμός των νέων αδειών καθορίζεται από τον εκάστοτε Περιφερειάρχη κάθε δύο χρόνια και στηρίζεται σε έναν ειδικό μαθηματικό τύπο που ισχύει από τότε.

Ας πάρουμε για παράδειγμα την Περιφέρεια Αττικής, όπου σύμφωνα πάντα με τον μαθηματικό τύπο, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ταξί είναι 11.025, ενώ ο αριθμός των οχημάτων που κυκλοφορούν σήμερα είναι 13.600. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε 2.500 ταξί περισσότερα από όσα θα έπρεπε.

Πώς θα εκδοθούν λοιπόν νέες άδειες όταν οι περισσότερες πόλεις της Ελλάδας έχουν ήδη υπεράριθμα ταξί; Σημειώστε ότι σε όλα τα κράτη της Ε.Ε. ο αριθμός των ταξί, κυμαίνεται από 1 έως 2 ανά 1.000 κατοίκους, εκτός της Ελλάδας, που στην Αθήνα για παράδειγμα ανά 1.000 κατοίκους έχουμε 2,5 ταξί.

Εξαιρούνται οι νέες άδειες για οχήματα ειδικής μίσθωσης και μίσθωσης για ΑΜΕΑ που θα δοθούν με τη διαδικασία της κλήρωσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top