Τα ενοίκια για τις παραλίες... ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ τους επιχειρηματίες

Δείτε το ρεπορτάζ του Star

Τα ενοίκια για τις παραλίες... ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ τους επιχειρηματίες

H αδρεναλίνη ανεβαίνει στα ύψη με το kite surfing, ωστόσο δεν είναι τίποτα μπροστά στην αδρεναλίνη που προκάλεσε σε πολλούς επαγγελματίες η αύξηση του ενοικίου που καλούνται να πληρώσουν για τις παραλίες.

«Η αδρεναλίνη είναι μεγάλη πλέον λόγω των εξόδων. Τα έξοδα είναι αβάσταχτα δηλαδή μας ζητούν απίστευτα ποσά για να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την παραλία, να προβάλλουμε τη χώρα και να φέρουμε τον τουρισμό. Εδώ μέσα αυτοί που βλέπετε είναι όλοι τουρίστες.» λέει στο Star o Nίκος Καλαϊτζιάν, εκπαιδευτής kite surfing.

«Από 45 ευρώ που ήταν πέρυσι το τετραγωνικό μέτρο μας το χρεώνουν τώρα 75, οπότε πάνω κάτω έχει διπλασιαστεί το κόστος. Πληρώνουμε τις βενζίνες, τα πετρέλαια, υπάρχουν τα σέρβις που πρέπει να κάνουμε.» σημειώνει η Φαίη Γιαϊτζόγλου, εκπαιδεύτρια θαλάσσιων σπορ.

Υπερβολική θεωρούν την αύξηση και οι ιδιοκτήτες παραλιακών εστιατορίων στην Κω οι οποίοι νοικιάζουν παραλίες για να προσφέρουν δωρεάν ξαπλώστρες και ομπρέλες στους πελάτες τους.

«Εγώ πληρώνω 2.500 για την παραλία και φέτος έχει πάει στα 6.500. Αυτό είναι ένα παράλογο κόστος. Εμείς τους παρέχουμε δωρεάν ξαπλώστρες, δωρεάν ντους, δωρεάν τουαλέτα, δωρεάν wifi και περιμένουμε από αυτούς να ανέβουν πάνω στο εστιατόριο για να φάνε κάτι. Άρα λοιπόν όλο το κόστος το επιβαρυνόμαστε εμείς.» τονίζει ο Πέτρος Χατζηβελούδος, ιδιοκτήτης εστιατορίου.

Αλλά και οι επαγγελματίες που νοικιάζουν μόνο ομπρέλες και ξαπλώστρες είναι ανάστατοι. Όπως λένε η υποχρεωτική ενοικίαση 500 τετραγωνικών με 12 ευρώ το μέτρο για την φετινή σεζόν θα τους οδηγήσει σε κλείσιμο. Πέρυσι νοίκιαζαν με 8 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και μικρότερη έκταση.

«Πληρώνουμε στο δήμο, πληρώνουμε στο νερό, πληρώνουμε ΦΠΑ, πληρώνουμε λογιστές, πληρώνουμε φθορές. Το μεροκάματό του εγώ προσωπικά δεν το β��άζω. Δεν βγαίνει για 3 μήνες να δουλέψεις και να ζήσεις για έναν ολόκληρο χρόνο.» λέει η Ελένη Κασίμη, ιδιοκτήτρια επιχείρησης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top