Πρόγραμμα ανάσα για πολίτες που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας

Δείτε το ρεπορτάζ του Star

Πρόγραμμα ανάσα για πολίτες που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας

​H κυρία Παγώνα Ιωάννου, υποδέχθηκε την κάμερα του Star με την κάρτα ανεργίας στο χέρι. Eίναι 60 ετών, χωρίς σύνταξη αφού δεν έχει συγκεντρώσει τα απαραίτητα ένσημα και έχει 3 παιδιά επίσης άνεργα. Τη συναντήσαμε εκεί που πηγαίνει κάθε μεσημέρι για να εξασφαλίσει το φαγητό της, σε ένα κοινωνικό συσσίτιο.

«Καθόλου ντροπή δεν είναι, την τροφή μου. Εμείς οι μεγαλύτεροι καταφεύγουμε σε αυτές εδώ τις πόρτες γιατί δεν έχουμε κάτι άλλο να κάνουμε. Δεν φαντάζεται κανένας λογικός άνθρωπος αν έχει δουλειά να πάει να απλώσει το χέρι να κάνει το ζητιάνο.» σημειώνει.

Εν τω μεταξύ τους επόμενους μήνες θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα «επισιτιστικής και υλικής συ��δρομής». Χιλιάδες συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη θα πάρουν πακέτα τροφίμων, είδη καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής, ρούχα, ακόμη και βρεφικά είδη.

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν είτε ηλεκτρονικά μέσω του taxis, είτε μέσω φορέων που συμπράττουν στο πρόγραμμα. Δήμους, περιφέρειες, καθώς και κοινωνικές οργανώσεις.

Οι ωφελούμενοι από αυτό το πρόγραμμα είναι μεμονωμένα άτομα και οικογένειες που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας που καθορίζονται με συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια.

Για ένα άτομο λοιπόν το εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ το χρόνο. Ενώ για ένα ζευγάρι είναι 4.500 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 1.500 ευρώ για κάθε ενήλικο εξαρτώμενο μέλος και 900 ευρώ για κάθε ανήλικο. Έτσι για παράδειγμα μια οικογένεια με 2 μικρά παιδιά για να ενταχθεί στο πρόγραμμα δεν θα πρέπει να έχει εισόδημα μεγαλύτερο από 6.300 ευρώ το χρόνο.

Σε ότι αφορά την αξία της ακίνητης περιουσίας δεν πρέπει να ξεπερνά τις 115.000 ευρώ κατ' άτομο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top