Ξέφραγο αμπέλι το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο σύμφωνα με την έκθεση των επιθεωρητών

Τοξική βόμβα

Ξέφραγο αμπέλι το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο σύμφωνα με την έκθεση των επιθεωρητών

​Από το 2009 οι επιθεωρητές περιβάλλοντος είχαν εντο��ίσει σωρεία παραβάσεων στο εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο και όμως λειτουργούσε κανονικά. Η Μαργαρίτα Καραβασίλη ήταν εκείνη την περίοδο Ειδική γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος στο ΥΠΕΚΑ.

«Βρέθηκε να κάνει έναν τρόπο απόθεσης των υλικών που έπαιρνε για την ανακύκλωση με παράνομο τρόπο και εκτός των χώρων που είχαν προβλεφθεί. Δεν διέθετε από τότε πυρόσβεση ούτε σύστημα εκτάκτου ανάγκης. Δεν τηρούσε μητρώο , δηλαδή τι ποσότητες έδινε και τι ποσότητες παραλάμβανε στον εθνικό Οργανισμό ανακύκλωσης» είπε η κυρία Καραβασίλη αποκλειστικά στο Star.

Ταυτόχρονα όμως η εταιρεία έπαιρνε γενναίες επιχορηγήσεις από τον Εθνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης. Μέχρι που έπεσε στην τσιμπίδα του νόμου.

«Οι επιθεωρητές όταν έλεγχαν είχαν τη δυνατότητα να ζητήσουν και την σφράγιση του συγκεκριμένου εργοστασίου, αλλά δεν έγινε. Μπήκε πρόστιμο 140.000 ευρώ και ο φάκελος πηγαίνει στον Εισαγγελέα» τόνισε.

Μεσολάβησαν πέντε ολόκληρα χρόνια όπου το εργοστάσιο Ανακύκλωσης δεχόταν καθημερινά 800 τόνου υλικού από όλους σχεδόν τους δήμους της Αττικής. Είχε 400 εργαζόμενους, ήταν ασφαλισμένο για 20 εκ. ευρώ. Τον Ιανουάριο όμως ο ιδιοκτήτης υπέβαλλε αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Λίγους μήνες αργότερα ξέσπασε πυρκαγιά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top