Πάρος: Έδωσαν 30 εκ. ευρώ για καινουργιο διάδρομο χωρίς να υπάρχουν οι κατάλληλες εγκαταστάσεις

ΔΕΙΤΕ το ρεπορτάζ του Star

Πάρος: Έδωσαν 30 εκ. ευρώ για καινουργιο διάδρομο χωρίς να υπάρχουν οι κατάλληλες εγκαταστάσεις

Στο αεροδρόμιο της Πάρου, ο παλιός διάδρομος προσγείωσης έχει μόλις 800 μέτρα μήκος και προσγειώνονται μόνο μικρά αεροσκάφη με λιγότερους από 20 επιβάτες. Ωστόσο, η πολιτεία έχει φτιάξει έναν καινούργιο και πολύ μεγαλύτερο διάδρομο προσγείωσης. Λείπουν όμως οι απαραίτητες κτιριακές εγκαταστάσεις.

«Έχουν δαπανηθεί περίπου τα 30 εκατομμύρια. Τελειώνει ένας καταπληκτικός διάδρομος που είναι ικανός να φιλοξενήσει μεγαλύτερα αεροσκάφη. Έχουμε ένα πρόβλημα όσον αφορά τις κτιριακές εγκαταστάσεις. Έχουμε ζητήσει να φτιαχτούν κάποιες εγκαταστάσεις προσωρινές περίπου των 850 τετραγωνικών μέτρων ώστε να λειτουργήσει το αεροδρόμιο. Αυτή τη στιγμή η πολιτεία λόγω της οικονομικής κρίσης μας λέει ότι αδυνατεί, τουλάχιστον αυτά τα δύο χρόνια το 16 και το 17. Πάμε λοιπόν προς το 18. Εμείς σαν νησί χάνουμε περίπου στα 25 εκατομμύρια διαφυγόντα κέρδη το έτος, σε μια πάρα πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, που όπως καταλαβαίνετε, αυτά πρέπει να διανεμηθούν στο νησί και στους επαγγελματίες» δήλωσε στο Star ο δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος.

Η λειτουργία του καινούργιου αεροδρομίου στην Πάρο, θα φέρει περισσότερους τουρίστες και θα ενισχύσει το νησί.

Να σημειωθεί ότι ο δήμος Πάρου δημιούργησε έναν φορέα που μοναδικό σκοπό έχει να συγκεντρώσει χρήματα από τους παραγωγικούς φορείς ώστε να γίνουν τα έργα και να λειτουργήσει το αεροδρόμιο πιο γρήγορα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top