Τιμητική εκδήλωση για την Φιλέλληνα ανθρωπίστρια Kerry Kennedy στο μουσείο της Ακρόπολης

Tην υποδέχθηκε η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της ΟΥΝΕΣΚΟ κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Τιμητική εκδήλωση για την Φιλέλληνα ανθρωπίστρια Kerry Kennedy στο μουσείο της Ακρόπολης

«Λέγοντας την αλήθεια στην εξουσία για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» ήταν το θέμα της διάλεξης που έδωσε στο συμβολικό χώρο του Μουσείου της Ακρόπολης, η Πρόεδρος του Κέντρου «Robert Francis Kennedy Human Rights» κυρία Κerry Kennedy.

«Όλοι έχουμε κάτι να δώσουμε και αυτό εκτιμάται και αυτό θέλουμε να διδάξουμε τα παιδιά. Το σεβασμό για τους άλλους στα σπίτια τους, στις κοινωνίες τους. Kαι κατά κάποιο τρόπο πιστεύουμε ότι και οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι σημασία έχει να είσαι πολίτης, να είσαι μέρος της κοινωνίας.» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την Kerry Kennedy την ακτιβίστρια, μαχήτρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα υποδέχθηκε η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της ΟΥΝΕΣΚΟ κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Η κυρία Kennedy είναι γνωστή, όπως όλη η οικογένεια Kennedy, για τα φιλελληνικά της αισθήματα.

«Είναι εξοργιστικό σε μια χώρα σαν την Ελλάδα μια μάνα να πρέπει να αποφασίσει αν θα αγοράσει φάρμακα για τους ηλικιωμένους γονείς ή τροφή για τα παιδιά της. Δεν υπάρχει λόγος να συμβαίνει κάτι τέτοιο σε αυτή τη χώρα, που αποτελεί τμήμα των πλουσιότερων και πιο δυνατών χωρών στον κόσμο, στην παγκόσμια ιστορία. Και αυτό συμβαίνει σήμερα που μιλάμε. Και εμείς όπως και όλος ο κόσμος θα πρέπει να στηρίξουμε την Ελλάδα γιατί αν δεν στηρίξουμε την Ελλάδα όλος ο κόσμος θα έχει πρόβλημα.» πρόσθεσε η κυρία Kennedy.

Το 2013 υπεγράφη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του ιδρύματος Μαριάννα Βαρδινογιάννη και του ιδρύματος Robert Francis Kennedy Human Rights» για την προώθηση, στην Ελλάδα, του προγράμματος «Λέμε την Αλήθεια στην εξουσία», το οποίο βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Kerry Kennedy. Το βιβλίο χρησιμοποιεί τις εμπειρίες γενναίων υπερασπιστών της ειρήνης από όλο τον κόσμο για να ευαισθητοποιήσει μαθητές σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και να τους παροτρύνει να υπερασπίζονται και όχι να επιτίθενται . Μέσα από τη σύμπραξη των δυο ιδρυμάτων το βιβλίο θα εκδοθεί στα ελληνικά και σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας θα διανεμηθεί στα σχολεία όλης της Ελλάδας.

«Μέσα από το πρόγραμμα αυτό στόχος μας είναι να προετοιμάσουμε μια νέα γενιά υπεύθυνων, ευαίσθητων, δίκαιων πολιτών που σέβονται την αξία της ζωής, την διαφορετικότητα και το δικαίωμα κάθε άνδρα, κάθε γυναίκας και κάθε παιδιού να έχει μια ζωή αξιοπρέπειας, ανάπτυξης και ευημερίας.» τόνισε η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της ΟΥΝΕΣΚΟ, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Διευθυντής του Eυρωπαϊκού Κέντρου «Robert F. Kennedy Human Rights» Frank La Rue και ο πρόεδρος του μουσείου Δημήτρης Παντερμανλής. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο εκδότης Νίκος Χα��ζηνικολάου. Ευχάριστη έκπληξη για την Κerry Kennedy ήταν η παρουσία της μητέρας της Ethel Kennedy. Η κυρία Βαρδινογιάννη απένειμε το τιμητικό βραβείο του ιδρύματος Μαριάννα Βαρδινογιάννη στις κυρίες Ethel και Κerry Kennedy.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top