Έτοιμοι για νέα αποχή οι δικηγόροι σε όλη τη χώρα

Αντιδρούν στις τροποποιήσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

​Στο «χορό» των κινητοποιήσεων απειλούν να επανέλθουν οι δικηγόροι σε όλη τη χώρα εάν η κυβέρνηση φέρει αιφνιδιαστικά στ�� Βουλή τις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας οι οποίες έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τις εκφρασμένες θέσεις των Δικηγορικού Σώματος, όπως εκφράσθηκαν στο πανελλαδικό δημοψήφισμα του περασμένου Δεκεμβρίου.

Οι δικηγόροι επιμένουν στην αντίθεσή τους στις επιχειρούμενες τροποποιήσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, όπως η επιβολή των πολλαπλών κατασχέσεων, η αύξηση των δικαστικών εξόδων για εγγραφή προσημείωσης υποθήκης και η κατάσχεση της επιχείρησης εν συνόλω, η οποία δεν διασφαλίζει, όπως τονίζουν, σε καμία περίπτωση τους εργαζόμενους καθώς προβλέπει μαζικές καταγγελίες των συμβάσεων εργασίας.

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που συνεδρίασε στη Λαμία, επανέλαβε την κατηγορηματική διαφωνία της σε διατάξεις που επιχειρούν να πλήξουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, όπως είναι η προωθούμενη ρύθμιση για την αλλαγή των κριτηρίων κατάταξης των πιστωτών στους πλειστηριασμούς, αποκλειστικά προς όφελος των Τραπεζών.

Οι δικηγόροι όλης της χώρας απορρίπτουν κατηγορηματικά τις προωθούμενες τροποποιήσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, καταγγέλλοντας την κυβέ��νηση για εμπαιγμό του δικηγορικού κλάδου.

Και αυτό, όπως τονίζουν, διότι παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης προς την Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας ότι δεν θα προωθηθούν οι ρυθμίσεις του προηγούμενου νομοσχεδίου του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (γνωστού ως σχεδίου Χαμηλοθώρη), το οποίο είχε απορρίψει εν τω συνόλω το Δικηγορικό Σώμα, εν τούτοις, στην έγγραφη πρόταση της κυβέρνησης προς τους θεσμούς, επανέρχεται το θέμα της αναθεώρησης του Κώδικα πολιτικής Δικονομίας, με βάση,(όπως επί λέξει αναφέρεται στο κείμενο), το προηγούμενο νομοσχέδιο Χαμηλοθώρη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top