Ελέυθερος κατηγορούμενος για μίζες στα εξοπλιστικά

Αφού κατέθεσε σχεδόν ένα εκατ. ευρώ

​Ελεύθερος μόνον με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ο μεσάζων όπλων Πάνος Ευσταθίου ο οποίος απολογήθηκε το πρωί ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς για την κατηγορία «παράνομων πληρωμών» στο εξοπλιστικό πρόγραμμα που αφορά τα θωρακισμένα άρματα μάχης Leopard.

Βασικό λόγο στην απελευθέρωσή τοπυ φέρεται να έπαιξε και το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος κατέθεσε το πρωί ποσό σχεδόν 1 εκατομμυρίου ευρώ σε λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου το οποίο αποτελούσε , σύμφωνα με την κατηγορία, μίζα προς τον απόστρατο συνταγματάρχη Παν. Κατσή, ο οποίος προφυλακίστηκε πρόσφατα με την ίδια κατηγορία.

Ο Ευσταθίου, σύμφωνα με τον συνήγορό του Μιχ. Δημητρακόπουλο, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή σε παράνομες πληρωμές (μίζες) για το συγκεκριμένο πρόγραμμα : «Το ποσό των 965.748,57 ευρώ, που είχε καταθέσει σε ανύποπτο χρόνο στον συγκατηγορούμενο του κ. Παναγιώτη Κατσή, αφορούσε εκπλήρωση ηθικής υποχρέωσης προς αυτόν, γιατί τον θεωρούσε σαν γιο του και τον προόριζε ως διάδοχο της εταιρείας του.

Επειδή – όμως – είναι ορατός ο κίνδυνος να θεωρηθεί εσφαλμένα ότι το άνω ποσό υπέκρυπτε μη σύννομη πληρωμή , ο κ. Πάνος Ευσταθίου σήμερα κατέβαλε το ισόποσο (965.748,57 ευρώ) σε λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου. Πρόθεση του κ. Ευσταθίου είναι να αποκαταστήσει μέχρι τελευταίο ευρώ την ζημιά, που προκλήθηκε στο Ελληνικό Δημόσιο και να συμβάλει στη διαλεύκανση της υποθέσεως.

Τέλος, δημόσια, εκφράζεται η ευχή να συνεχίσει το έργο του ο Ανακριτής, κ. Γαβριήλ Μαλλής, γιατί με τις δικονομικές του ενέργειες έχουν ανακτηθεί υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου από διάφορους κατηγορούμενους για μίζες περίπου 45.000.000 ευρώ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top