Ζήγρας: Αγόραζαν έργα τέχνης στο Λονδίνο για να ξεπλύνουν τις μίζες από τα εξοπλιστικά

Τί είπε στην 8ωρη απολογία του ενώπιον των Ελβετικών αρχών

​Ένα πολυπλόκαμο σύστημα ξεπλύματος μαύρου χρήματος ακόμα και με την - εικονική κάποιες φορές- αγορά σπάνιων έργων τέχνης, κάποια από τα οποία μπορεί να κοσμούν τα σαλόνια επιφανών Ελλήνων, φέρεται να ξετυλίγει με την 8ωρη απολογία του ενώπιον των Ελβετικών αρχών, ο Νίκος Ζήγρας , εξάδελφος και βασικός κατήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου στη δίκη για τις μίζες των εξοπλιστικών.

Χαρακτηριστικό είναι πως ενώπιον των Ελβετών Δικαστών που ήρθαν επί τούτου στην Ελλάδα, ο Ζήγρας κατακεραυνώνει κι ένα ακόμα γνωστό πρόσωπο και συγκεκριμένα τον Ελληνοελβετό τραπεζίτη, Παύλο Μπάιλα, ήδη κρατούμενο στις ελβετικές φυλακές, το όνομα του οποίου και μόνο - πιθανόν- προκαλεί πανικό στα ελληνικά υψηλά κοινωνικά στρώματα αφού θεωρείται "ο γκουρού του είδους" με πελατολόγιο πολλούς επώνυμους Έλληνες που ήθελαν να βγάλουν χρήματα στην Ελβετία. Ο ίδιος βέβαια το αρνείται κατηγορηματικά αλλά η μαραθώνια απολογία Ζήγρα , άλλα λέει.

ΥΠΟΠΤΟΣ

Οι Ελβετοί δικάστες ήρθαν εκ νέου στην Ελλάδα - είχαν πάρει παλαιότερα κατάθεση από τον Τσοχατζόπουλο-για να ανακρίνουν τον Ζήγρα, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν εδώ και περίπου δυο χρόνια για τις «αμαρτίες» του δικού τους τραπεζικού συστήματος σε ό,τι αφορά στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Οι Ελβετοί θα εξετάσουν κι άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται και θα βρίσκονται μέχρι και αύριο στην Αθήνα.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία του ο Ζήγρας μίλησε για ένα άλλο τρόπο ξεπλύματος με την πώληση από τον Μπάιλα σε εκείνον σπάνιων έργων τέχνης με αντάλλαγμα τα χρήματα να πάνε στην Ελβετία "καθαρά". Η πρόταση όπως λέει ήταν του Μπάιλα, μόνο που τα συγκεκριμένα έργα ο ίδιος (ο Ζήγρας) δεν τα είδε ποτέ. Σύμφωνα με τον Ζήγρα ο τραπεζίτης έστησε την ιστορία ως εξής: Κατάφερε ν’ ανοιχτεί, με μία φωτοτυπία ενός διαβατηρίου, ένας τραπεζικός λογαριασμός στη Morgan Stanley της Ζυρίχης.

Ο λογαριασμός αυτός σύμφωνα με τον Ν. Ζήγρα δούλευε, υπέρ μιας υπεράκτιας εταιρείας, της NULUFIELD DEVELOPPMENT INC, στην οποία μετέφερε χρήματα μιας άλλης υπεράκτιας εταιρείας που φαίνεται να ανήκε στο θείο ενός στενού του φίλου (σ. σ του Π.Μπάιλα ).

Στη συνέχεια, κατά τον Ν. Ζήγρα «με εντολή πληρωμής που δόθηκε μέσω email (!) μεταβιβάστηκαν χρήματα σε εταιρεία που ανήκει στον ίδιο φίλο του Π. Μπάιλα στο Λονδίνο και από εκεί (από το Λονδίνο), τα χρήματα εμβάστηκαν σε λογαριασμό μιας εταιρείας που ανήκει στον προφυλακισμένο Ελβετό τραπεζίτη».

ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΡΟΙΣΟΣ ΜΕ 6 ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Ο εξάδελφος του Α. Τσοχατζόπουλου ανάφερε ότι ο Π. Μπάιλας προκειμένου να πετύχει τους σκοπούς του τον εμφάνιζε ως κροίσο και ότι ποτέ στον ίδιο δεν παραδόθηκαν έργα τέχνης.

Ανέφερε ο Ν. Ζήγρας στη απολογία του: «Το ότι οι πίνακες ποτέ δεν παραδόθηκαν σε εμένα, τον υποτιθέμενο αγοραστή, όπως και το ότι ο κύριος Μπάιλας είχε εγγυηθεί για εμένα προσωπικά στη Morgan Stanley προ δεκαετίας πως είμαι ένας κροίσος, ενώ φέρεται να έχει λάβει από εμένα εκατοντάδες τηλεφωνικές εντολές μεταφοράς χρημάτων είναι ασήμαντες λεπτομέρειες. Όπως ομολογεί ο κύριος Μπάιλας, αυτός εμπνεύστηκε τη διαδικασία, αντί να πωλήσει σε εμένα, τον από δεκαετίας γνώριμό του, τους πίνακες και να πληρωθεί απευθείας από τη δήθεν εταιρεία μου. Όπως λεπτομέρειες είναι και τα εμβάσματα από τη NULUFIELD σε λογαριασμό της μητέρας του ίδιου καρδιακού φίλου του κυρίου Μπάιλα»

ΖΗΓΡΑΣ: ΤΑ ΠΗΡΕ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας απολογίας του ενώπιον των Ελβε��ών ανακριτών, ο Ν. Ζήγρας δήλωσε: «Μεταξύ άλλων «απολογήθηκα» στους Ελβετούς για την κατηγορία του κυρίου Μπάιλα, ο οποίος με εγκαλεί μέσω της πολυτελούς ομάδας Ελβετών και Άγγλων δικηγόρων του και για τα 2,2 εκατομμύρια που αγωνίστηκα και πέτυχα να επιστρέψουν στην Ελλάδα, μια και φαινόταν, πάντα με τις υπογραφές του κυρίου Μπάιλα, πως ήμουν ο οικονομικός δικαιούχος της NULUFIELD.

Με τη σειρά μου εγκάλεσα την Ελβετική Δικαιοσύνη, διότι προκειμένου να προστατεύσει το Ελβετικό Τραπεζικό σύστημα, δεν έχει κυνηγήσει όλους αυτούς που πλαστογραφούσαν την υπογραφή μου, έκαναν εικονικές τραπεζικές συναλλαγές και υπεξαιρούσαν χρήματα από μίζες, ενώ υπενθύμισα πως ένα μέρος από τις μίζες αυτές είχε παραλήπτη πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης της Ελβετίας προκειμ��νου να συγκαλύψει τις διαδρομές των αμαρτωλών χρημάτων.

Όσο για τους λατρεμένους συγκατηγορουμένους μου, οι οποίοι διά ορισμένων εκ των συνηγόρων τους με κατηγόρησαν στον πρώτο βαθμό, πως είμαι ο αληθινός δικαιούχος της NULUFIELD, τους καλώ να επαναλάβουν άμεσα στο Εφετείο Αθηνών τα όσα είχαν ισχυριστεί για να κλονίσουν την αξιοπιστία μου.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top