Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στην Παιδεία- Δείτε τι περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο

Θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες μέρες

​Ένα ενιαίο τριετές βιβλίο στα βασικά μαθήματα θα μελετούν οι μαθητές των τριών τάξεων του γυμνασίου και του λυκείου όπως σχεδιάζει ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς. Ο μαθητής θα μπορεί να ανατρέχει σε προηγούμενα κεφάλαια αν και εφόσον έχει κάποια κενά.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο υπουργός το τριετές βιβλίο θα περιλαμβάνεται στο νέο νόμο για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση που θα φέρει και πάλι αλλαγές στο πολύπαθο εξεταστικό σύστημα.

Προς το παρόν έτοιμο είναι το πολυνομοσχέδιο κουρελού που όπως υποστηρίζουν οι περισσότεροι επιστρέφει την εκπαίδευση σε όσα ίσχυαν πριν 30 χρόνια.

Με το νομοσχέδιο μεταξύ άλλων:

1. Καταργούνται τα συμβούλια των πανεπιστήμιων και προκηρύσσονται νέες πρυτανικές εκλογές μέχρι τον Ιούλιο του 2016, στις οποίες θα συμμετάσχουν και οι φοιτητές με ποσόστωση.

2. Καταργείται η ηλεκτρονική ψηφοφορία που είχε συμβάλει σε ήρεμες εκλογικές διαδικασίες χωρίς ευτράπελα.

3. Αναβαθμίζονται σε μάστερ τα πτυχία των Πολυτεχνείων ενώ αίρεται ο περιορισμός ότι η παράταση του εξάμηνου λόγω καταλήψεων δεν μπορεί να υπερβαίνει τις δυο εβδομάδες.

4. Καταργούνται οι σχολές επαγγελματικής κατάρτισης και τα τμήματα τους εντάσσονται στα πλησιέστερα ΙΕΚ.

Το νομοσχέδιο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες μέρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top