Σοβαρές ελλείψεις σε γιατρούς και αναλώσιμα στο νοσοκομείο της Πάρου

Δείτε το ρεπορτάζ του Star

Σοβαρές ελλείψεις σε γιατρούς και αναλώσιμα στο νοσοκομείο της Πάρου

​Οι δεκαπέντε χιλιάδες μόνιμοι κάτοικοι του νησιού της Πάρου, ξεπερνούν τις εκατόν είκοσι χιλιάδες, μαζί με τους επισκέπτες, το καλοκαίρι. Παρ’ όλ’ αυτά και ενώ η τουριστική σεζόν έχει ήδη αρχίσει, το κέντρο υγείας του νησιού, λειτουργεί με σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

«Οι οργανικές θέσεις είναι 15, από τις οποίες στελεχωμένες είναι μόνο οι οκτώ, στις οποίες όμως συμπεριλαμβάνουμε και τους επικουρικούς γιατρούς. Ο καρδιολόγος βλέπει και τα υπόλοιπα παθολογικά. Χρειαζόμαστε παιδίατρό και άλλες ειδικότητες και ορθοπεδικό Και έχουμε και δύο επικουρικούς γιατρούς οι οποίοι βοηθάνε πάρα πολύ έναν γυναικολόγο και έναν καρδιολόγο» ανέφερε στην κάμερα του Star ο Γιώργος Τζανίδης, διευθυντής του Κέντρου Υγείας της Πάρου.

Το ΕΚΑΒ έχει στην Πάρο μονάδα που σύμφωνα με τις προδιαγραφές, πρέπει να έχει 11 οδηγούς και διασώστες για να λειτουργεί όλες τις βάρδιες. Ωστόσο υπάρχουν μόνο έξι άτομα, με αποτέλεσμα οι μισές βάρδιες να μένουν κενές.

«Ασθενοφόρο βεβαίως έχουμε, μόνο που δεν υπάρχει άνθρωπος να το λειτουργήσει. Μπορεί να γίνει ένα ατύχημα, και αυτό έχει γίνει κατ’ επανάληψη, και να μην υπάρχει άνθρωπος να πάρει ένα τραυματία που σφαδάζει από τον πόνο στο δρόμο.» προσθέτει ο κύριος Τζανίδης.

Πρόβλημα υπάρχει και με τις διακομιδές ασθενών στη Σύρο με ταχύπλοο ή στην Αθήνα με εναέριο μέσο.

Όταν δεν υπάρχουν εναέρια μέσα ή όταν ο καιρός δεν το επιτρέπει τότε οι ασθενείς που χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη μεταφέρονται από το λιμάνι της Παροικιάς στην Σύρο με πλωτά μέσα.

Εν τω μεταξύ, το κέντρο υγείας Πάρου έχει και αξονικό τομογράφο ο οποιος βρίσκεται συσκευασμένος στον διάδρομο επί τρία χρόνια από το 2012 που ήρθε, αφού δεν υπάρχει ο ειδικός χώρος, τα κονδύλια και το προσωπικό που χρειάζεται για να τον λειτουργήσει.

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων επρόκειτο να γίνει το νοσοκομείο της Πάρου σύμφωνα με την εξαγγελία του τότε υπουργού υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου, μια εξαγγελία που έμεινε στα λόγια.

«Υπήρχε μια πρόταση κάποτε για νοσοκομείο, την είχε κάνει τότε ο υπουργός υγείας ο κύριος Αβραμόπουλος, που είναι φίλος του νησιού. Έπρεπε να δοθεί ένα οικόπεδο από μία μονή αυτή μονή Λογγοβάρδας. Έμεινε στη διαδικασία άλλαξαν οι κυβερνήσεις. Το αντίστοιχο νοσοκομείο στην Σαντορίνη έγινε αλλά χωρίς να λειτουργεί. Λοιπόν την υγεία δεν την κάνουν τα κτήρια. Την υγεία την κάνουν οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό το παραϊατρικό προσωπικό. Εμείς θέλουμε λοιπόν σαν πρώτη φάση να έρθουν γιατροί στο νησί μας ώστε να μπορεί ο πολίτης της Πάρου αλλά και ο επισκέπτης να νιώθει ασφάλεια.» δήλωσε ο δήμαρχος της Πάρου Μάρκος Κωβαιός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top