Μητέρα Ραφαέλας στο Star: «Είναι αδιανόητο οχτώ μήνες να είναι ένα μωρό σε εντατική»

«Μέχρι και φυλακισμένος έδωσε χρήματα για τη Ραφαέλα»

Μητέρα Ραφαέλας στο Star: «Είναι αδιανόητο οχτώ μήνες να είναι ένα μωρό σε εντατική»

​Κανένας δεν μπόρεσε να μείνει ασυγκίνητος από το σπαρακτικό ευχαριστώ της Αντιγόνης Γάτου. Πρόκειται για τη μητέρα της μικρής Ραφαέλας, που τον περασμένο Οκτώβριο όταν ήταν μόλις 9 μηνών, τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο.

Η μικρή Ραφαέλα υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και υποβλήθηκε σε μια σειρά χειρουργικών επεμβάσεων. Τον Φεβρουάριο του 2105 όμως προσβλήθηκε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη και κρίθηκε αναγκαίο το παιδί να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Γερμανίας.

«Οι εντατικολόγοι εδώ δεν γνωρίζουν. Σταθερά λένε. Είναι μία μονάδα συντήρησης. Οχτώ μήνες... Είναι αδιανόητο οχτώ μήνες να είναι ένα μωρό σε εντατική. Παππούδες είναι 10 -15 μέρες και βγαίνουν» ανέφερε η μητέρα της στο Star.

Τα έξοδα για τη μεταφορά της Ραφαέλας τα έχει αναλάβει το υπουργείο υγείας αλλά για να μεταφερθεί το παιδί στο εξωτερικό πρέπει η οικογένειά της να ξεπεράσει τη γραφειοκρατία.

«Το παιδί θα μεταφερθεί και για χειρουργείο στο εξωτερικό. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διαπίστωσε σήμερα ότι τον φάκελο τον έστειλαν την Παρασκευή, ταχυδρομικώς, ούτε καν συστημένο. Δεν ξέρουμε καν που βρίσκεται και σε πόσες μέρες θα φτάσει. Τα email δεν τα έχουν ανακαλύψει; Κι εμείς παίρνουμε τηλέφωνα και οι Γερμανοί μόνο που δεν μας έβρισαν» τόνισε.

Η Αντιγόνη Γάτου και ο σύζυγός της από τον Οκτώβριο είναι άνεργοι... Δίπλα τους είναι ο κόσμος και η εκκλησία που τους φιλοξενεί στη Θεσσαλονίκη.

«Κόσμος έρχεται εδώ στο Ιπποκράτειο και με επισκέπτεται. Τώρα ήρθε ένας κύριος και μου έδωσε έναν φάκελο με 200 ευρώ. Έχει γίνει έρανος στην Καλαμπάκα για να καλύψουμε τα έξοδα με το μωρό και μάζεψαν απ' όλη την Ελλάδα 130.000 ευρώ μέχρι και φυλακισμένος από τις φυλακές Τρικάλων έδωσε χρήματα για τη Ραφαέλα» υπογράμμισε.

Όπως μας δήλωσε η μητέρα της Ραφαέλας δεν πρόκειται να σταματήσει να παλεύει για το παιδί της αλλά και για άλλα παιδιά που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top