Αποκλειστικό Star: «SOS» εκπέμπει το «Αττικό»- Τρομερές ελλείψεις ιατροφαρμακευτικού υλικού

Ο τομέας της υγείας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα

​Η υγεία βρίσκεται στο κόκκινο. Το ρεπορτάζ του Βαγγέλη Γκούμα για το Star σε ένα από τα καλύτερα οργανωμένα νοσοκομεία το «Αττικό» αναδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος…

Όπως βλέπετε, μια γυναίκα από το προσωπικό του νοσοκομείου λέει πως εδώ και περίπου ένα χρόνο δεν λειτουργεί ο μαγνητικός τομογράφος.

Όμως δεν είναι μόνο αυτός καθώς και ακτινολογικό μηχάνημα βρίσκεται εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα οι ασθενείς να χρειάζεται να... ταξιδέψουν για να βγάλουν μια απλή ακτινογραφία!

Τα προβλήματα, ωστόσο, δεν σταματούν εδώ. Η έλλειψη προσωπικού κρύβεται με ...μπαλώματα σ��η μονάδα εντατικής θεραπείας όπου λειτουργούν οι 20 από τις 27 κλίνες αλλά και στα επείγοντα περιστατικά.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές δίνουν έναν καθημερινό αγώνα για να σώσουν ζωές αλλά και αυτοί έχουν τις απώλειες τους. Μπορεί να ανανεωθήκαν μέχρι το τέλος του χρόνου οι συμβάσεις των επικουρικών γιατρών αλλά κανείς δεν ξέρει αν θα πληρώνονται.

Η κατάργηση του 5ευρου μαζί με την δεδομένη οικονομική κρίση και το χρέος αποτελεί ένα αρνητικό παράγοντα για τα οικονομικά των νοσοκομείων που θα πρέπει να βρουν ίδιους πόρους για να πληρώσουν το επικουρικό προσωπικό

Στον Ευαγγελισμό, τ�� μεγαλύτερο νοσοκομείο των Βαλκανίων τα πράγματα είναι απελπιστικά. Και στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη τα προβλήματα είναι τεράστια

Χωρίς γιατρούς, χωρίς αναλώσιμα, χωρίς μηχανήματα τα περισσότερα νοσοκομεία ρίχνουν τους ασθενείς στην αγκαλιά των ιδιωτικών θεραπευτηρίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top