ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ αλλά συνέβη:Βρετανίδα τουρίστρια έπεσε σε γκρεμό της Κρήτης και την έσωσε το Facebook

Σήμερα ζει εξαιτίας του κοινωνικού μέσου δικτύωσης

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ αλλά συνέβη:Βρετανίδα τουρίστρια έπεσε σε γκρεμό της Κρήτης και την έσωσε το Facebook

​Χάρη στο… Facebook έζησε μια Βρετανίδα τουρίστρια, η οποία γλίστρησε και έπεσε σε γκρεμό 300 μέτρων στην Κρήτη.

Για καλή της τύχη μέσα στην ατυχία της, μια ελιά ανέκοψε την πορεία της με αποτέλεσμα η 55χρονη Σάντι Άλκοκ να παγιδευτεί στο σημείο έχοντας σπάσει 20 κόκαλα!

Σ1.jpg
Το περιστατικό συνέβη τον Φεβρουάριο του 2014 και ένα χρόνο μετά η βρετανική «Daily Mail» περιγράφει πως η τουρίστρια σώθηκε χάρη στο κοινωνικό μέσο δικτύωσης!

Μετά την πτώση της, η 55χρονη κάλεσε τα σωστικά συνεργεία όμως δεν ήξερε που ακριβώς βρισκόταν και δεν μπορούσε να δώσει πληροφορίες που θα τους βοηθούσαν να την βρουν. Επί μιάμιση ώρα ήταν στην περιοχή κάτω από τον καυτό ήλιο, με το νερό και την μπαταρία του κινητού της να τελειώνουν.

Σ2.jpg
Τότε ήταν που της ήρθε η αναλαμπή να μπει στο Facebook και να βγάλει μια φωτογραφία της ακτής, την οποία και ανέβασε στα social media.

Παράλληλα άλλαξε και τις ρυθμίσεις του κινητού της, κάνοντας τες global ώστε να βλέπουν όλοι τι ανεβάζει. Χάρη σε αυτή την κίνηση ένας δύτης αναγνώρισε το σημείο και οδήγησε τα σωστικά συνεργεία εκεί.

σ3.jpg
Μιλώντας για την περιπέτεια της, η Σάντι Άλκοκ δήλωσε πως:

«Το να ανεβάσω την φωτογραφία στο Facebook ήταν ένας γρήγορος τρόπος να δείξω που βρίσκομαι – Ήξερα ότι κάποιος θα αναγνώριζε την τοποθεσία μου ή θα ήξερε κάποιον που θα γνώριζε».

Μετά από τρεις εβδομάδες στο νοσοκομείο, η 55χρονη επέστρεψε σώα και αβλαβής στην πατρίδα της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top