Κατεβάζουν ρολά τα φαρμακεία την Τετάρτη: Αγριεύει η κόντρα με την κυβέρνηση

Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στην απόφαση για την απελευθέρωση των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων

Κατεβάζουν ρολά τα φαρμακεία την Τετάρτη: Αγριεύει η κόντρα με την κυβέρνηση

​Ρολά θα κατεβάσουν την Τετάρτη τα φαρμακεία όλης της χώρας καθώς οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στην απόφαση για την απελευθέρωση των λεγόμενων ΜΗΣΥΦΑ.

Το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου συνεδρίασε εκτάκτως μετά το θέμα που προέκυψε με την απελευθέρωση των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων.

«Θα ήθελα να υπενθυμίσω στην κυβέρνηση ότι τα φάρμακα αυτά δεν είναι καταναλωτικά είδη, είναι κοινωνικό αγαθό. Πρέπει να προστατεύεται ο λαός από την χρήση τους και δεν πρέπει να μπαίνουν ελεύθερα στα σούπερ μάρκετ», δήλωσε στην κάμερα του Star ο Κώστας Λουράντος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Οι φαρμακοποιοί εκτιμούν ότι η απελευθέρωση του χώρου διανομής των ΜΥΣΥΦΑ δεν πρόκειται να ωφελήσει τους ασφαλισμένους, αντιθέτως όπως υποστηρίζουν θα φέρει αυξήσεις στις τιμές αυτών των φαρμάκων που σήμερα είναι οι χαμηλότερες στην Ευρώπη:

«Η απελευθέρωση της τιμής του θα οδηγήσει όπως σε όλη την Ευρώπη τις τιμές αυτών στα ύψη. Θα προκληθεί τεράστιο κόστος στα νοικοκυριά και υπάρχει ο τεράστιος κίνδυνος να υποστεί τεράστια ζημία η δημόσια υγεία!» πρόσθεσε ο κύριος Λουράντος.

Οι φαρμακοποιοί ανέφεραν επίσης ότι τα 9.800 φαρμακεία που υπάρχουν σε ολόκληρη την χώρα αποτελούν ένα επαρκέστατο δίκτυο διάθεσης των ΜΗΣΥΦΑ.

Ο ΠΦΣ έχει προγραμματίσει Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων από ολόκληρη τη χώρα το ερχόμενο Σάββατο 13 Ιουνίου, προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top