Εκπέμπουν SOS τα νησιά: Ξεμένουν από πόσιμο νερό λόγω χρεών!

Ζητείται άμεσα λύση αλλιώς τα επόμενα 24ωρα θα πουν το νερό… νεράκι

Εκπέμπουν SOS τα νησιά: Ξεμένουν από πόσιμο νερό λόγω χρεών!

Το νερό… νεράκι θα πουν χιλιάδες κάτοικοι αλλά και τουρίστες σε νησιά του Αιγαίου αν δε δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα με τη μεταφορά πόσιμου νερού, η οποία έχει παγώσει λόγω χρεών!

Η σύμβαση με την εταιρεία που είχε αναλάβει τη μεταφορά του νερού έληξε προχθές, ενώ δεν έχει καταβληθεί ούτε ευρώ από τα οφειλόμενα για το 2015 καθώς η ρευστότητα του Δημοσίου έχει αγγίξει το «κόκκινο».

Το θέμα ανέδειξε η βουλευτής του Ποταμιού Χριστίνα Ταχιάου, η οποία σε ερώτηση της προς τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη σημείωσε ότι σε περισσότερα από δέκα νησιά η μεταφορά νερού σταμάτησε, ενώ τα αποθέματα που διαθέτουν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων αλλά και των τουριστών για διάστημα μικρότερο των πέντε ημερών!

Την ίδια ώρα, ο διαγωνισμός του 2015 παραμένει σε κάποιο συρτάρι του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με αποτέλεσμα η εταιρεία -ακόμη και να ήθελε- να μην μπορεί να συνεχίσει να μεταφέρει νερό!

Η λύση χθες για το Καστελόριζο δόθηκε με πλοίο του Πολεμικού ναυτικού, ενώ εκτιμάται ότι άμεσα πρόβλημα θα δημιουργηθεί στην Κίμωλο, την Αμοργό, την Πάτμο και τη Λέρο…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top