ΣΤΕ: Δεν επιτρέπει την ανάπλαση και πεζοδρόμηση της οδού Πανεπιστημίου

Τη μελέτη είχε χρηματοδοτήσει το ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης

ΣΤΕ: Δεν επιτρέπει την ανάπλαση και πεζοδρόμηση της οδού Πανεπιστημίου

​Μπλοκάρει το Συμβούλιο της Επικρατείας την ανάπλαση και πεζοδρόμηση της οδού Πανεπιστημίου, την οποία προωθεί το Ίδρυμα Ωνάση καθώς θεωρεί πως είναι αντίθετη στο ισχύοντα Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Αθηναίων.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου (που στεγάζεται στην οδό Πανεπιστημίου!!) με την υπ΄ αριθμ. 2152/2015 απόφασή της έκανε δεκτή την προσφυγή του τέως προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Ιωάννη Αλαβάνου και άλλων Αθηναίων. Με αυτό τον τρόπο ακύρωσαν την απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι της ανάπλασης.

Οι σύμβουλοι θεωρούν πως αφενός αυτή είναι παράνομη, αφετέρου ο σχεδιασμός της είναι μερικά αντίθετος με τον ισχύοντα κατά την έκδοση του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας και με το ισχύον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Αθηναίων.

Υπενθυμίζεται ότι το κοινωφελές ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης χρηματοδότησε και δώρισε στο Ελληνικό Δημόσιο τις αρχιτεκτονικές και λοιπές μελέτες ανάπλαση και πεζοδρόμηση της οδού Πανεπιστημίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top